KRAJ RAVNE GORE

VIDEO: NAKON SILNOG SNIJEGA I VJETRA, JOŠ I OVO! Neobična scena kraj autoceste A6, stablo palo na dalekovod, došlo je do manjeg požara

 

Vozači na autocesti A6 kraj Ravne Gore mogli su svjedočiti neobičnoj sceni požara malo prije ulaska u tunel. Naime, Facebook stranica Istramet piše da je jedno stablo palo na dalekovod i zapalilo se. Nadamo se da ova bizarna nesreća neće prouzročiti nove probleme stanovnicima Gorskog Kotara koji se ionako danima bore sa velikim nanosima snijega...

Također, čitatelj Tomislav Živković poslao nam je zanimljiv video kako izgleda vožnja prema Baškim Oštarija s Kubusa. Cesta se jedva vidi, vjetar puše sa svih strana, a snježni nanosi polako zatrpavaju asfalt... U svakom slučaju, kao u nekom horor filmu.

Inače, HAK izvještava da se zbog lakše prometne nezgode na autocesti A1 kod odmorišta Nadin, između čvorova Zadar II i Benkovac, u smjeru Zagreba te na autocesti A6, kroz tunel Javorova Kosa, također u smjeru Zagreba, vozi se usporeno, jednim trakom.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije. (Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti s ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet).

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom), Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana), DC1 Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice, riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica, A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, DC25 Gospić-Karlobag, Paški most, LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501), ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, HAK upozorava sve sudionike u prometu da prilagode vožnju uvijetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:13