OPASNO VRIJEME

VIDEO: OLUJNA BURA DIVLJA U DALMACIJI, RUŠI STUPOVE I SEMAFORE U prekidu su trajektne linije, dio autoceste A1 zatvoren je za sav promet

 
 CROPIX

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je: DC8 Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Most doktora Franje Tuđmana zatvoren je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga i brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana prometa i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i Gorskom kotaru kolnici su vlažni ili mokri od kiše, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

U Splitu puše jaka bura, u osam sati su udari vjetra dostizali brzinu od 89 km/h. Iako je temperatura na Marjanu bila 2 stupnja, zbog jakog vjetra osjet temperature je iznosi nevjerojatnih -16.4°C , piše Slobodna Dalmacija.

Uslijed udara bure u Splitu u Ulici Domovinskog rata na izlazu iz grada na cestu je pao jutros rasvjetni stup, no dva traka su prohodna za promet. Dežurne službe odmah su izašle na teren.

Youtube

Youtube

Youtube

Na Jadranskoj magistrali u Podstrani iza hotela Lav u pravcu Omiša uklonjen je odlomljeni viseći semafor, koji je prijetio padom.

Splitski vatrogasci nešto prije četiri sata ugasili su požar na Karepovcu. Zapalila su se naslagama drva, a na intervenciju je izašlo 12 vatrogasaca s pet vozila.

Bura zaustavila i trajekte

Na makarskom području udari bure dosežu 115 kilometara na sat pa je u prekidu trajektna linija Sumartin –Makarska. Na najvišem vrhu Biokova svetom Juri jutros je minus 13 stupnjeva i ima snijega.

U prekidu su i trajektne linije Sućuraj-Drvenik, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir, Prizna-Žigljen i Split-Rogač u prekidu sa polaskom iz Splita u 6:45 sati.

Katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i Vis-Split.

Katamaranska linija 9603 Jelsa-Bol-Split - katamaran će isploviti na relaciji Stari Grad-Split sa polaskom iz luke Stari Grad u 06:00 sati.

Danas, 3. siječnja, trajekt na liniji Prapratno-Sobra, na zahtjev lokalne zajednice, isploviti će iz luke Sobra za Prapratno u 16:00 umjesto u 15:00 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:55