POŽAR

VIDEO: OPSADNO STANJE NA ZAGREBAČKOM REBRU Ispred bolnice sedam vatrogasnih vozila, sve je puno dima, doznali smo što se događa

 
 Facbook screenshot

U petak nakon podneva izbio je požar u operacijskom bloku u Kliničkom bolničkom centru Zagreb na adresi Kišpatićeva 12.

Za sad nema informacija o ozlijeđenima, ali ima jako puno dima.

"Na intervenciju je poslano sedam vozila iz Centra, Dubrave i sa Žitnjaka. Kako nam je dojavljeno, nije ništa dramatično. Nadamo se da je tako", rekli su nam u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Oglasio se i Ured za upravljanje u hitnim situacijama čiji su djelatnici također izašli na teren.

Istiću kako je izlaskom na teren utvrđeno kako nema ugroze, kako je vidljivo, ima puno dima ali nema otvorenog plamena. Na terenu je sedam vatrogasnih vozila s 24 vatrogasca.

Nakon očevida Policijske uprave zagrebačke bit će poznat uzrok zadimljavanja.

- Ljudi su istrčali iz zgrade vičući da se dimi, da se unutra ne ulazi i da stižu vatrogasci. Brzo je došlo, mislim, šest vatrogasnih kola. Nisu uspijevali locirati odakle se dimi pa su vatrogasci, kako su pristizali, samo ulazili u zgradu. Nakon sat vrememena vatrogasci su otišli. Najvjerojatnije je krivac kratki spoj na nekom uređaju - rekla nam je jedna od posjetiteljica bolnice.

Kako neslužbeno doznajemo, došlo je do zadimljenja eletromotora vakuum pumpe na odjelu sterilizacije. Nije bilo vatre nego samo dima, a po bolničkom protokolu odmah se moraju zvati i vatrogasci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:06