TEŠKA OŠTEĆENJA

VIDEO: ORTOPEDIJA NA ŠALATI ĆE SE IPAK MORATI RUŠITI? 'Ne znamo hoće li se zgrada više uopće moći vratiti u prvobitno stanje'

 

- Ne znamo hoće li se zgrada više uopće moći vratiti u prvobitno stanje ili će se morati rušiti te graditi nova na lokaciji Rebro - govori nam predstojnik Klinike za ortopediju na Šalati Domagoj Delimar.

U potresu je klinika zadobila teška oštećenja, a fotografije prizora iz bolnice najbolje opisuju stanje.

I dva golema dimnjaka ovih dana su uklonjena sa zgrade.

VIDEO: Pogledajte kako je srušen jedan od dimnjaka sa zgrade

Predstojnik klinike Delimar kaže da su se preselili u bolnicu na Rebru, a od sutra će ponovno početi s operacijama, također na Rebru.

- Zasad na Rebru imamo dovoljno prostora, a što će biti, tek ćemo vidjeti - govori nam predstojnik Klinike Domagoj Delimar, ali siguran je da njihova klinika na Šalati neće tako skoro biti za uporabu. Priča da su sestre i dežurni liječnik ujutro poslije potresa sve bolesnike, njih 14, iznijeli iz soba.

- Sreća u nesreći je da smo na odjelu zbog situacije s koronavirusom imali samo 14 pacijenata, jer inače smo na odjelu imali 90-ak kreveta - kaže predstojnik Delimar.

Inače, Klinika za ortopediju djeluje u sastavu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a ujedno je i nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Klinika je središnja ortopedska ustanova u Hrvatskoj te Referentni centar za ortopediju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Klinika se sastoji od pet odjela u kojima su smješteni hospitalizirani bolesnici te operacijskog odjela, odjela anestezije i intenzivne medicine, odjela poliklinike te fizikalne medicine i rehabilitacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:27