BRRRRR...

VIDEO: PADA PRVI SNIJEG NA ZAVIŽANU I DINARI Nakon ljetnih temperatura stigla je zima, negdje je temperatura pala ispod nule

 
 Facebook/Vrijeme

Sa zahladnjenjem u cijeloj zemlji, zabijelili su se i najviši vrhovi po prvi put ove jeseni. Tako je na Zavižanu i Dinari zalepršao snijeg, kao što se vidi i na snimkama web kamera, a slično je i u susjednoj Sloveniji.

I njihova Kredarica jutros je osvanula u bijelome ruhu.

Temperature zraka osjetno su se snizile. Dok su u srijedu bile ljetne, primjerice, u Đakovu je izmjereno 29 stupnjeva Celzijusevih, temperaturni senzor na Vojaku jutros je izmjerio samo 1,9 °C, dok je na Zavižanu zimskih -0,8 °C, piše Istramet.

Prognoza DHMZ-a za danas kaže da će cijeli dan prevladavati oblačno s kišom, a u Dalmaciji će biti lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom. Najviše dnevne temperature na kopnu su od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Prijepodne će na sjevernom Jadranu i u najzapadnijim kopnenim područjima oborina postupno prestajati, a potom se i djelomično razvedriti. Na istoku i osobito na jugu zemlje kiše može biti do kraja dana. U unutrašnjosti će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar poslijepodne oslabiti.

Na sjevernom Jadranu će puhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a tijekom prijepodneva će se proširiti i na Dalmaciju.

U petak i nedjelju u unutrašnjosti uglavnom suho i barem djelomice sunčano. U subotu prolazno naoblačenje, ponegdje uz malo kiše, a promjenljivo i razmjerno svježe zadržat će se i u nastavku mnogima produženoga vikenda.

Na Jadranu u petak i nedjelju pretežno sunčano. U subotu promjenljivo, ponegdje s kišom, uglavnom u obliku pljuskova, a nestabilno će vjerojatno biti i početkom novoga tjedna. U petak će bura oslabjeti, a u subotu će prolazno zapuhati jugo, u nedjelju na sjevernom i srednjem dijelu ponovo bura, koja će početkom tjedna ponovno pojačati, prognozirali su iz DHMZ-a za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:01