IZVANREDNO SLIJETANJE

VIDEO: PILOT AVIONA KOJI JE PRISILNO SLETIO NA A6 'Motor je posve otkazao. Tražio sam 'rupe' u gužvi. Sretan sam što nikog nisam ozlijedio'

 
 screenshot videa / Srđan Vrančić / Cropix

Pilot Cessne 150 koja je danas prinudno sletjela na autocestu A6, Teodor Goričanec, ispričao je nakon očevida novinarima kako je izgledala drama kod Ravne Gore.

Otkrio je kako je kao instruktor s učenicom poletio iz Zagreba. U 55. minuti leta prema Grobniku motor se počeo čudno ponašati, "trokirao je", a nedugo nakon toga i posve otkazao. Iskusni pilot i dugogodišnji instruktor znao je da nema mnogo vremena za razmišljanje.

Najprije je, rekao nam je, htio sletjeti na obližnju poljanu, no nije bio siguran kakav je teren u pitanju te može li to sigurno odraditi. Odluka je pala na autocestu.

- Bila je to jako teška odluka s obzirom na to da je promet na autocesti danas bio jako, jako gust. Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odletjeti taj let, pokušavajući naći neke rupe između vozila koja su se kretala autoputom i nekako smo ipak uspjeli. Zamišljeni prvi prilaz nije mi uspio kako je trebao, morao sam se nekako spustiti između prometnih znakova, prije ovog signalnog semafora. Imao sam plan ići i s druge strane, ali tamo su bile žice dalekovoda o koje bih zapeo - ispričao je Goričanec.

Dodao je kako je sretan što je zrakoplov uspio spustiti tako da nitko nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:40