SHOW KOD STANKOVIĆA

VIDEO: Pilsel dijelio majice i glumio Jadranku Kosor

Novinar i teolog ponovio je kako Ured predsjednika nije napustio zbog afere s kolumnom, već zbog 'skepse prema okvirima poslovanja koji su mu bili nametnuti'
 HTV

Novinar i teolog Drago Pilsel, koji je u Uredu predsjednika RH Ive Josipovića proveo 19 dana kao pročelnik za analitiku, gostujući u emisiji Nedjeljom u dva ponovio je kako tu poziciju nije napustio zbog afere s kolumnom u Regional Expressu , već zbog "skepse prema vlastitim mogućnostima te okvirima poslovanja koji su mu bili nametnuti".

Pričajući o svojoj kolumni u kojoj je poprilično oštro napao kolege kolumniste te ih prozvao zbog napada na njega i njegovu obitelj, Pilsel je rekao kako se radi o dvostrukom moralu i dvostrukim mjerilima, te kako nije doslovno mislio kad je kolege nazvao "kopilad".

- Mi tako pišemo u Regionalu, a ja kao građanin i dalje imam pravo na svoje ja - rekao je Pilsel te demantirao teoriju po kojoj je morao otići s Pantovčaka jer je postao teret Josipoviću, iako je rekao da nije isključeno da je "teret jer je htio raščistiti neke stvari s premijerkom".

- Kolumna nije bila razlog mog odlaska. Otišao sam jer nisam pristao na uvjete rada koji su mi bili postavljeni - rekao je Pilsel koji nije propustio priliku da poruči svojim protivnicima da se obračunavaju s njim, a ne s njegovim poginulim bratom ili bolesnom majkom.

Na samom početku emisije Pilsel je voditelju Aleksandru Stankoviću poklonio majicu Regional Expressa, dok je za Stankovićevog kolegu Denisa Latina donio majicu s natpisom "Bit će sve u redu". Također, za još nepoznatog novog ravnatelja HRT-a, Pilsel je donio majicu s natpisom "heavy new year 2010" (teška nova godina 2010.) te mu poručio da ga zaposli. U nizu poklona nije izostala ni knjiga "J..e mi se", naklade Ljevak uz posvetu "Kolega Aco, opustite se i prepustite se, ne samo jednom", kao ni otkopčavanje košulje te pokazivanje majice s natpisom "roba s greškom".

Nakon priloga o stanu premijerke Jadranke Kosor , Stanković je zamolio Pilsela da glumi premijerku i odgovori na nekoliko pitanja, a što je Pilsel odradio "politički korektno", odgovarajući na većinu pitanja sa konstatacijom da je premijerka "doprinijela stvaranju i razvoju RH, zbog čega je dobila više prava - i veći stan".

- Volio bih da Jadranka Kosor pusti jednu suzu za Branislava Drobca koji se ubio zbog stana u kojemu ona sad živi. Sasvim je jasno da država otela stan obitelj Drobac. Treba pomoći njegovom bratu Momiru koji već sedam godina živi bez struje, vode i parketa - dodao je.

Pilsel je gostovanje završio pričajući o svom ocu i djedu, te njihovim vezama s argentinskim tajnim službama, ustašama i nacistima, a na pitanje bi li se bavio politkom u drugačijim okolnostima, izjavio je kako misli da ima "politički eros" i da bi bio dobar predstavnik RH u Europskoj uniji.

Družijanić: Reagiranje u sljedećoj emisiji 'Nedjeljom u 2'

Zbog Pilselovog i mnogih drugih kritika u kojima nije bilo prezentirano mišljenje druge strane reagirali su iz Vlade.

- Reagiranje na izrečeno u emisiji u 'Nedjeljom u 2' bit će, sukladno Zakonu o medijima, objavljeno u slijedećoj emisiji 'Nedjeljom u 2', dakle, 28. ožujka - kaže Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:06