FJERA SVETOG DUJE

VIDEO: POČELA PROCESIJA SVETOG DUJMA U Split stigla i predsjednica Grabar Kitarović, pogledajte kako je to izgledalo na Peristilu

 
 YouTube

Višestoljetni tradicionalni blagdan svetog Dujma ili “fjera svetog Duje”, slavi se i ove godine na današnji dan 7. svibnja. Na proslavu u centar Splita pristiglo je mnoštvo građana, turista, hodočasnika i gostiju iz svih krajeva Hrvatske, kako bi nazočili procesiji koja je s Dujmovom bistom u 10 sati krenula od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi, javlja Slobodna Dalmacija. Ove godine misno slavlje predvodi mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Kako je i najavljeno, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon tri godine ponovno je došla na proslavu. Na Peristil je stigla u društvu splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, župana Blaženka Bobana, predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova te prvog čovjeka županijske skupštine Petroslava Sapunara, a na carskom trgu dočekao ju je ministar Damir Krstičević te Ivo Raffanelli, zapovjednik HRM-a, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:04