StoryEditor
PROSVJED ISPRED SUDA

VIDEO: PODRŠKA RODITELJIMA PREMINULOG KRISTIANA 'Društvo nam je bolesno, to se najbolje vidi po tragediji koju je sustav napravio ovoj obitelji'

 
 Slobodna Dalmacija

Pred Palačom pravde u Splitu u utorak je održan prosvjed podrške roditeljima Kristiana Vukasovića (18), preminulog u KBC-u Split, nakon što je doveden iz zatvora na Bilicama u stanju moždane kome.

- Pokušavamo pomoći obitelji koja je doživjela tragediju, pokopali su sina jedinca jer su vjerovali pravosuđu. Okupili smo se pred zgradom u Gundulićevoj ulici u kojoj su Županijski sud i Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koji su u jednakoj mjeri, kao i Općinski sud na Dračevcu, odgovorni za tragediju koja je zadesila obitelj Vukasović.

 

Oni su Kristiana poslali u istražni zatvor, gdje mu nije bilo mjesto. Osim njih, krivci su zatvorski sustav i bolnica na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu, koji su dijete s razvojnim poteškoćama predozirali lijekovima i stalno ga vraćali u okruženje kriminalaca.

Kristian je, sad je sve jasnije, žrtva kaznenog djela, a to bi sad trebali rješavati isti oni koji su ga smjestili u okruženje gdje je stradao. Jasno je da oni neće ništa poduzeti, već će zataškati sve što mogu - rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od organizatora, aktivist Zoran Burić iz Splita.

- Društvo je bolesno, a koliko je bolesno vidi se po tragediji koju je sustav napravio obitelji Vukasović - dodao je Burić.

Podsjetio je i na činjenicu da su troškovi postupka od 3400 kuna u presudi pali na teret pokojnog Kristiana Vukasovića te da bi u slučaju naplate toga iznosa račun mogao doći na naplatu njegovim roditeljima.

Od ukupnog iznosa 3200 kuna odnosi se na troškove sudskog vještaka psihijatra, koji je nakon privođenja obavio razgovor s Kristianom Vukasovićem, te 200 kuna sudskog paušala.

- Bogati Horvatinčići su i veseli i slobodni! Skromni Vukasovići trebaju platiti ubojicama troškove!? - pita se organizator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2020 03:15