IMA DRŽAVLJANSTVO BIH?

VIDEO Pogledajte monstruma Paravinju pred sudom: Nisam nikoga silovao, ni ubio!

Sudski vještak: Paravinja je proračunat, poigrava se ljudskim sudbinama. Moralna bijeda od čovjeka
 Youtube

SARAJEVO - Dragan Paravinja izjavio je pred sudom BiH kako pristaje na izručenje Hrvatskoj, no vjeruje da nikada neće biti optužen jer, kako je rekao, „nikoga nije ni silovao ni ubio“.

- Nije mi jasno zašto u Hrvatskoj vjeruju da je ta cura ubijena iako nema tijela ni svjedoka – izjavio je pred sucem Paravinja.

Ponovio je i da je izjavu o ubojstvu Antonije Bilić dao pod prisilom te kako je njega i njegovu ženu Milijanu banjalučka policija pretukla.

Tko su ljudi koji tragaju za Antonijom: HGSS-ovcu Vukušiću se rodila kći, ali on gotovo da ne ide kući, nego i dalje traži nestalu djevojku

Originalni dokumenti o zahtjevu Srbije za izručenjem Paravinje stigli su jutros na sud u BiH, no osuđeni silovatelj usprotivio se izručenju u tu zemlju. On je u Sremskoj Mitrovici osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Danas je u sudnici izjavio kako je razmišljao da zatraži izručenje Sloveniji jer je u toj zemlji 2007. Godina tražio politički azil, no uoči izjašnjavanja saznao je da Slovenija nije potpisnica Dublinske kovencije pa je od toga odustao.

Iako je na početku suđenja priznao da ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, danas je rekao da ima i državljanstvo BiH. Tvrdi da je 2002. Dok je živio na Palama imao vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu i putovnicu. Tvrdi da je s putovnicom BiH radio u EU.

Ukoliko je Paravinja doista državljanin BiH postaje upitno njegovo izručenje Hrvatskoj.

Još se ne zna hoće li Paravinja biti izručen nakon okončanja sudskog procesta u Sokolcu, gdje mu se sudi za pokušaj silovanja iz 2002.

Odluka BiH suda neće biti konačna, jer izručenje Paravinje mora odobriti ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak.

U međuvremenu, nastavljena je potraga za nestalom Drnišankom. Danas je pretraženo područje od mjesta Malovan do ulaska u Gračac, a i bunar na području Otrića.

Sudski vještak: Paravinja je proračunati i inteligentni pokvarenjak. On je moralna bijeda od čovjeka

Sudski vještak, psihijatar dr. Mijo Milas izjavio je za tportal kako smatra da je Paravinja 'proračunat, manipulativan, inteligentan pokvarenjak te moralna bijeda od čovjeka'.

'On je jedan tako hladan, ali i pametan čovjek koji je u životu svašta prošao. Prvo priznaje da ju je ubio, no kada vidi da tijelo nije nađeno priznanje povlači. Kako se samo poigrava, igra s ljudskim sudbinama', rekao je Milas za tportal.

'On zna da ako se nađe tijelo da je gotov. No on hazardira, vlada dobro sa sobom i situacijom', tvrdi i zaključuje kako je Paravinja 'moralna bijeda od čovjeka'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:01