STJEPAN RIBIĆ

VIDEO: POGLEDAJTE ŠTO JE KANDIDAT HDZ-a ZA EU IZBORE GOVORIO O TOJ STRANCI PRIJE PAR GODINA 'Kad ćemo shvatiti da su nas pokrali?'

 
Stjepan Ribić 2014.
 Screenshot / YouTube

U središnjici HDZ-a u petak je prihvaćena lista kandidata stranke za europarlamentarne izbore. Na listi se nalazi 12 imena, nositelj je Karlo Ressler, Šeksov posinak, Plenkovićev savjetnik i autor programa HDZ-a za europske izbore, a na drugom mjestu je aktualna europarlamentarka Dubravka Šuica.

Na trećem je mjestu saborski zastupnik Tomislav Sokol, četvrtu poziciju zauzela je još jedna europarlamentarka, Željana Zovko iz HDZ-a BiH, a na petom mjestu je bivša glasnogovornica Vlade i HDZ-a Sunčana Glavak. Slijede još Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa Marijana Balić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, dok je deveti bivši HDSSB-ovac i direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Stjepan Ribić. Listu zaokružuju ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan brodsko-posavski Danijel Marušić te pomoćnik glavnog tajnika Gordana Jandrokovića Stjepan Adanić.

Deveti na listi za Europski parlament, Stjepan Ribić, nekad je bio član HDSSB-a. Portal Likaplus 2014. objavio je snimku Ribićevog govora tijekom kampanje za Europski parlament, no tada član HDSSB-a nije bio sklon HDZ-ovoj politici.

Ne suzdržavajući se u govoru oštro napada i SDP i HDZ, trpajući ih u isti koš, ‘nesposobnih i lopova’.

- 400.000 ljudi je nezaposleno, 100.000 napustilo je Hrvatsku, 300.000 je pred deložacijom... Ubrajamo se među 10 najgorih ekonomija svijeta. Što nam je još potrebno da shvatimo kako nas je crveni SDP svojom nesposobnošću dotukao, a plavi HDZ nas je pokrao? Plavi i crveni, baciše nam Hrvatsku na koljena - govorio je tada Ribić pozivajući istomišljenike 'da se trgnu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:47