ČUDOM PREŽIVJELI

VIDEO Pogledajte što su sve snimile nadzorne kamere na hrvatskim cestama: Vožnja u krivome smjeru, medvjed na autocesti...

RIJEKA - Vožnja u krivome smjeru, zaustavljanje nasred tunela da bi se obavila nužda ili očistila stakla od snjega, otići autom iz Tower centra tunelom u krivom smjeru, samo su neke od ludorija koje su snimile nadzorne kamere na hrvatskim cestama, javlja Novi List.

Novinari Novog Lista obišli su centre za kontrolu prometa u Čavlima i Delnicama te doznali čemu sve svakodnevno operateri u tim centrima svjedoče.

- Bilo je i medvjeda koji su ušli na autocestu, vožnje brzinama većim od 200 kilometara na sat, kao i vožnje u krivom smjeru, što je doista zastrašujuće za vidjeti. Najčešće je riječ o starijim ljudima, koji krenu u nekom smjeru i pritom ne mare za ono što ih okružuje, ispričao je Zlatko Bauer , operater u delničkom centru.

- Imali smo i jednu ženu koja je krenula iz Tower centra prema cesti D-404, njoj izgleda nije bila potrebna gradnja drugog tunelskog priključka. Mimoišla se s drugim vozilom, već na ulasku u tunel Pećine i tek tada shvatila što je napravila, okrenula se polukružno nasred kolnika i vratila natrag. Na obilaznici smo pak imali motoristu, koji je dobar dio obilaznice prošao u krivom smjeru. Njega je zaustavila policija i pokazalo se da je čovjek imao konkretan problem u obliku 1,8 promila alkohola u krvi, govori operater Božo Matijević.

Na sreću, riječka obilaznica statistički nije toliko opasna. No, samo dok se ne pogledaju stravični snimci. Nekima je doista tek pukom srećom sačuvan život, piše Novi List.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:43