STROŽE MJERE

VIDEO: POLICIJA U SPLITU SLALA GRAĐANE KUĆI, KOMBI SA SIRENOM NA RIVI, ZATVOREN I MARJAN 'Ovo je vrijeme da se štitimo. Budimo odgovorni...'

 
 screenshot video, Slobodna Dalmacija, Facebook

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jasno i glasno je jutros na konferenciji za medije kazao kako se iz domova ne izlazi ako to nije nužno te kako će policijske snage obilaziti sve javne površine.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Vrijeme je da upute shvatimo najozbiljnije, a kako bi poruka došlo do onih koji ih zanemaruju brine se i splitska policija koja je pojačala ophodnje po ulicama, javlja Slobodna Dalmacija.

Jutros su tako policijski službenici bili na Marjanu gdje su šetače upozoravali na najnoviju odluku, a postavili su policijsku traku na Marjanskim vratima kako nitko više ne može proći.

Prolazili su i Marmontovom ulicom i upozoravali građane kako se ne smiju zadržavati na ulicama, pogotovo u većim grupama.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, Antonela Lolić nam je kazala kako na ulicama ima puno manje ljudi nego proteklih dana.

- Ovo je vrijeme da se štitimo. Budimo odgovorni članovi ovog društva. Ostanite kod kuće - poručila je glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:07