DALMACIJA GORI

VIDEO: POŽAR KOD KISTANJA JOŠ NIJE UGAŠEN, OPET GORI I KOD IMOTSKOG Vatra stigla do samog kanjona, te je u granicama Nacionalnog parka Krka

 
 Facebook

Vatrogasci uz pomoć zračnih snaga i dalje gase veliki požar kod Kistanja koji još nije lokaliziran, a u srijedu je oko podneva na šibenskom području buknuo novi požar kod Rasline, doznaje se u šibenskom Centru 112.

Dojavu o požaru kod Rasline u Centru 112 dobili su u 12,03 sati, a na predjelu Križeva glavica gori borova šuma koju gasi oko 20 vatrogasaca.

Pomažu i kanaderi koji su izbacili nekoliko vodenih bombi te nastavili prema drugoj lokaciji.

Na Facebook stranici 'Vatrogasci - Oni su naši heroji' objavili su da je vatra došla do kanjona, te je u granicama Nacionalnog parka Krka.

Facebook, Vatrogasci - Oni su naši heroji

Facebook, Vatrogasci - Oni su naši heroji

Veliki požar kod Kistanja buknuo je u utorak popodne, a od jutra ga gase dva kanadera i tri airtractora. Gori uglavnom trava i nisko raslinje, a požar ne ugrožava kuće.

Nošen vjetrom požar se proširio u dva smjera - od sela Mjerkači prema Smrdeljima i selu Tomasovića Stanovi, te prema Nacionalnom parku Krka i Skradinu gdje se proširio iz pravca zaseoka Verovići i Tepići.

Stožer civilne zaštite osigurao je logistiku za 77 ljudi, a sva raspoloživa mehanizacija je u stanju pripravnosti.

Dva Canadaira upućena na požarište kod Imotskog

Dva Canadaira CL-415 upućena su na gašenje požara kod Crvenog jezera u blizini Imotskog. Riječ je o požaru koji je buknuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2022 20:26