BIZARNO

VIDEO: PREDSJEDNIK IDS-a MILETIĆ OBJASNIO ČUDNO PONAŠANJE NA NEOBIČNOJ SNIMCI 'Ovo mi je pouka. To se valjda dogodi jednom u životu'

 
 screenshot YouTube

Da je cijeli noć kartao, odnosno igrao briškulu i trešete, razlog je što je predsjednik IDS-a Boris Miletić na dan glasanja za Europski parlament dva sata kasnio na biralište od onoga što je najavio medijima, i dao više nego zbunjujuću izjavu novinarima koji su ga čekali.

Upravo ta Miletićeva izjava, a i njegovo u najmanju ruku čudno ponašanje koje je zabilježila kamera tog jutra, već su dva dana hit na internetu.

Miletić je to na današnjoj konferenciji za novinare svoje stranke u Puli, gdje su izneseni izborni rezultati IDS-a, nazvao šaljivim kućnim videom.

- Dosad mi se nije dogodilo da ostanem blokiran pred kamarama. To se valjda dogodi jednom u životu. Kampanja je bila duga, umor i malo sna učinili su svoje. To je pouka da u izbornoj šutnji više neću igrati briškulu i trešetu nego ću otići na počinak. Taj uradak je nažalost u tom kontekstu postao hit na Youtubeu. Nakon toliko godina obnašanja javne dužnosti i odrađenih konferencija za medije, javnih nastupa te debata i sučeljavanja, dogodi vam se da ste zablokirani pred kamerama. Simpatično je vidjeti koliko sam zahtjeva za prijateljstvom dobio nakon toga iako mi je Facebook već prebukiran. U nekom segmentu ljudi su vidjeli da nisam robot, nego samo čovjek od krvi i mesa, kazao je Miletić.

Njegov stranački kolega i dosadašnji istarski župan, a od ove nedjelje i europarlamentarac Valter Flego dao je predsjedniku svoje stranke podršku i rekao da su u kampanji prošli tisuće kilometara zbog čega su svi iscrpljeni.

- To mogu reći i u svoje ime. Tako smo dočekali nedjelju i ponedjeljak. I dalje nama mjesta za odmor. I dalje radimo. Ovo što se dogodilo, rezultat je da je i Miletić osoba od krvi mesa, a ne robot i stroj. I to treba apsolutno razumjeti, kazao je Flego koji je odmah nakon izbora otišao u Bruxelles kako bi odradio niz sastanaka, među ostalim i sa ALDE grupom u sklopu koje će politički djelovati kao i njegov prethodnik Ivan Jakovčić.

- Mi smo u ALDE grupi treća snaga u Europskom parlamentu i imamo odličan trend, za razliku od Pučana i Socijalista koji su izgubili velik dio zastupnika u odnosu na prošli mandat. Naravno da su iza nas Zeleni. To su ključni igrači koji će sutra odlučivati o mnogo čemu što se tiče života svih nas. Dogovorili smo se što će nam biti prvi korak, a to je da će nas 108 članova te mi šefovi delegacija, među kojima sam i ja jer sam jedini predstavnik iz Hrvatske, definirati kakvu Europu kakvu u sljedećih pet godina želimo, kazao je Flego. Već idućeg tjedna ta će grupa donijeti dokument iz kojeg će se vidjeti prioriteti njihova djelovanja. Sljedeći korak bit će potraga za partnerima s kojima će taj program moći ostvariti.

- A to neće biti nikakvi ekstremisti, ni s lijeve ni s desne strane, a bogami ni nikakvi populisti, poručio je Flego. A nakon toga slijedi sklapanje partnerstva. Već ove jeseni kreću i razgovori za financijske okvire Europske unije do 2027. godine, a Flego kaže da će tu lobirati da Hrvatska dobije čim više sredstava.

Što se tiče funkcije istarskog župana, Miletić i Flego kazali su da će od 2. srpnja obnašatelj te dužnosti biti jedan od aktualnih zamjenika župana Fabrizio Radin.

- Zakon je predvidio da to bude tako. Dakle, kada župan preuzme drugu dužnost, onda njegov prvi zamjenik postaje obnašatelj dužnosti, kazao je Flego. Miletić tom prigodom nije potvrdio hoće li se na idućim izborima kandidirati za istarskog župana, već da će o tome odlučivati stranka.

Isto tako, Miletić je ovu priliku iskoristio i da se pohvali izbornim rezultatima za IDS, odnosno Amsterdamsku koaliciju i Valtera Flega ove nedjelje kada su osvojili većinu glasova gotovo u svim općinama i gardovima u županiji.

- Lista Amsterdamske koalicije je u Istri osvojila gotovo 42 posto ukupnih glasova. Dobila je više glasova nego sve liste koje su osvojile mandate zajedno, i HDZ, i SDP, i Živi zid, i lista Mislava Kolakušića te Suverenista. Isto tako IDS u Istri je dobio pet puta više glasova nego Živo zid, te sedam puta više glasova od HDZ-a. A Valter Flego je u Istri dobio 19.038 preferencijalnih glasova, odnosno 16 puta više od kandidatkinje SDP-a iz Istre. Da je izlaznost veća, rezultati bi bili o bolji, poručio je Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:13