STIGLI U SKUPINAMA

VIDEO: PRVI PROSVJED PODUZETNIKA U HRVATSKOJ IKAD 'Više ne možemo šutjeti, država nam je onemogućila da radimo, evo što tražimo'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Prva skupina od 40 prosvjednika oko 13 sati okupila se na Markovu trgu u organizaciji udruge Glas poduzetnika. Kako je kazao predsjednik uduge Hrvoje Bujas, riječ je o prvom prosvjedu poduzetnika u Hrvatskoj u proteklih 30 godina jer oni više ne mogu šutjeti.

- Država nam je onemogućila da radimo i stoga od nje očekujemo da nam financijski pomogne. Ne možemo čekati dva mjeseca do konstituiranja novog Sabora i Vlade nego već idući tjedan od ministara turizma, financija te prometa očekujemo konkretne odgovore koliko se novca novca za Hrvatsku biti namijenjeno od 500 milijardi eura koliko je EU predvidjela za pomoć poduzetnicima pogođenima koronakrizom - poručio je Bujas.

Naglasio je da su posebno pogođeni sektori poput turističkih agencija i prijevoza turista kojima je promet pao i za 100 posto kao i event industrija čiji su predstavnici također na Markovom trgu.

Provjed prolazi mirno, a prosvjednici se izmjenjuju u grupama od 40 kako nalažu epidemiološke mjere.

Iz cijele Hrvatske u Zagreb je, kažu u udruzi Glas poduzetnika, došlo 30-ak autobusa i kombija, a očekuje se da će u prosvjedu ukupno sudjelovati između 600 i 800 ljudi - poduzetnika i aktivista, ali i građana koji im se za sada u manjem broju spontano pridružuju.

Fotogalerija: Prosvjed poduzetnika na Markovom trgu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 00:57