EMISIJA 'U ZDRAV MOZAK'

VIDEO: RAOS NOVA ŽRTVA POZNATOG KOMIČARA 'Gayevi su bolesni, najbolji logor za njih je otok Jabuka'

Književnika Predraga Raosa nazvao je 'Tončinić iz U ime obitelji' koji je desetak minuta s njim razgovarao o homoseksualcima.
 YouTube

Nakon što su na spačku komičara Davora Jurkotića nedavno nasjeli zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, nova 'žrtva' u nizu je kontroverzni književnik i prevoditelj Predrag Raos.

Jurkotić ga je u svojoj emisiji 'U zdrav mozak' nazvao predstavivši se kao 'Tončinić iz U ime obitelji' uz obećanje da će ga prespojiti sa Željkom Markić, jednom od čelnica inicijative koja je prikupljala potpise za nedavni referendum o braku.

Raos se u središtu pažnje našao netom prije referenduma kada je banuo na press konferenciju Hrvatskog P.E.N. centra. Verbalno je i suzavcem napao okupljene, koji su kanili objaviti svoje protivljenje referendumskom pitanju.

U Jurkotićevom je showu uslijedila potpuno bizarna diskusija o homoseksualcima u sklopu koje je Raos predložio Jabuku kao najpogodniji otok za 'logor za pedere' zbog svog 'vulkanskog sastava'.

'Tončinić' ga je pitao što bi napravio da sam zaglavi u liftu s gay osobom, a u jednom je trenutku najavio i novi referendum - onaj o tri otoka za gayeve.

Raos je kazao da nije homofob te se usprotivio novom 'referendumu', ali je dodao i da su gayevi 'bolesni ljudi'.

'Tončinić' mu je na to 'priznao' vlastitu homoseksualnost, a kroz kašalj je dodao da mu je liječnik dao tablete te da više nije 'bolestan'. Zatim je otpjevao refren pjesme 'Somewhere Over the Rainbow'.

Raos je na sve rekao: 'Ja sam kršćanin, ne mrzim nikoga, nikome ne želim zlo.'

Da je riječ o Jurkotićevoj spački shvatio je tek nakon što ga je 'Tončinić' tobože prespojio Željki Markić, koja se pokušala pozvati u njegovu emisiju na jednoj lokalnoj televiziji. 'OK, vidim da me pederi zezaju', rekao je i tu je negdje showu bio kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:28