PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

VIDEO: ŠKORO 'Naravno da ću doći u Bleiburg. Ali otići ću i u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju. Ako treba, prekopat ćemo sve!'

 
 screenshot FB

Miroslav Škoro, predsjednički kandidat na predstojećim izborima, govorio je u petak okupljenima u Novom Zagrebu i skup prenosio uživo na svojoj Facebook stranici. Između ostalog govorio je o pozdravu "Za dom spremni", Jasenovcu te istaknuo kako pripada "generaciji ponosnih ljudi koja je pobijedila srpski fašizam".

- Pitali su me što mislim o pozdravu 'Za dom spremni'. Ja se ne bojim govoriti o tome. Zato što znam istinu. I nisam licemjer. To je pozdrav pod kojim je moj vjenčani kum se borio za ovu Hrvatsku '91. godine. To je pozdrav pod kojim je moj bratić poginuo. I neće mi nitko kazati da je to pozdrav koji nekome smeta jer su ga koristili od '41. do '45. Jesu. Ali, koristili su i riječ Hrvatska, koristili su i himnu 'Lijepa naša'...- istaknuo je Škoro.

Isječak Škorinog govora na svom je Facebooku objavio i TV voditelj Velimir Bujanec. U zadnjem dijelu te kratke snimke Škoro na pitanje iz publike odgovara sljedeće: - Naravno da ću doći u Bleiburg. Ali ću vam reći još jednu stvar. Otići ću i u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju, ako treba, prekopat ćemo sve!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:10