PRIJEM SNV-a

VIDEO: SNIMKA O KOJOJ SVI PRIČAJU Pupovac objasnio kako je sretni novčić završio baš kod Bandića

 
 Twitter

U Sheratonu je u nedjelju povodom pravoslavnog Božića održan tradicionalni prijem u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV).

Svečanosti je prisustvovao dobar dio državnog vrha, predvođen premijerom Andrejom Plenkovićem, a među brojnim uzvanicima našao se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Tijekom svečanosti izveden je i obred lomljenja kruha. U tom je posebno spravljenoj pogači sakriven novčić, tzv. 'česnica', koji onome tko ga nađe donosi sreću i blagostanje cijele godine.

Međutim, u ovoj je prigodi obred ponešto izmijenjen. Kako se vidi na snimci koja je objavljena na društvenim mrežama, a o kojoj smo pisali ranije danas, novčić je našao pravoslavni svećenik koji ga je krišom dao predsjedniku SNV-a Miloradu Popovcu koji ga je, opet tako 'tajno', predao Milanu Bandiću.

Bandić se nakon toga pohvalio 'pronađenim' novčićem i primio brojne čestitke.

Viknuo je pred svima: - Evo gaaa!, dok ga je netko u blizini pitao: - Tko ga je našao? Ma daaajte!

Snimka je pobudila velik interes i izazvala brojne komentare poput onoga da je prikazan 'sukus hrvatske politike - pop pronalazi novčić, krišom ga daje Pupovcu, a ovaj ga daje Bandiću. Bandić slavodobitno obznanjuje kako ga je on pronašao i uz cerek prima čestitke'.

Domaćin prijma, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac večeras je za Temu dana HRT-a objasnio kako je novčić završio baš u gradonačelnikovim rukama:

- Vidite da je to usrećilo gradonačelnika, tih 10 lipa. I to bi moglo biti dovoljno. Kad se dogodi da netko od nas dobije novčić, bilo svećenik, bilo netko od domaćina poput mene, mi ga nikad ne zadržimo. Otegnuo se proces traženja novčića, a drugi su otišli različitim poslovima, onda je gradonačelnik Bandić bio prvi pri ruci, i tu je sva priča, rekao je Pupovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:37