POTPUNO NEPRIMJERENO

VIDEO: 'ŠTA JE, BOG TE PO***, ŠTA NE IĐETE KUĆI!' Procurila šokantna snimka iz Imotskog, teta urla i psuje malo dijete!

 
Dječji vrtić Imotski
 Screenshot Youtube Slobodna Dalmacija

Video snimka iz dječjeg vrtića u Imotskom, na kojoj je zabilježeno kako se odgojiteljica služi potpuno neprimjerenim rječnikom sablaznula je javnost.

Snimka je stigla i na našu adrsu, a na njoj se čuje odgojiteljica kako viče i psuje dijete koje od nje traži igračku. Najprije se čuje dječji glasić: 'Tete, tete, tete', a potom pravi rafal ozraza potpuno neprimjerenih razgovoru s malim djetetom: 'Šta je bog te posra, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga jeba s Bibijem više, svima, šta ne iđete kući'.

Povodom incidenta priopćenje su uputili gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Imotski Jelenka Jukić.

Evo što piše v.d. ravnateljice vrtića:

'Poštovani roditelji, preko društvenih mreža jučer se pojavila snimka iz našeg Dječjeg vrtića, koja je s pravom i mene, roditelje i cjelokupnu javnost šokirala. Kao v.d. ravnateljica te odgojno obrazovne ustanove, koja do sada nikada nije imala sličnih problema, odmah sam poduzela sve mjere u skladu sa zakonom. Prema tome u ponedjeljak imamo Upravno vijeće našega vrtića gdje ću dati prijedlog o raskidu ugovora o radu s dotičnom djelatnicom, uz sankcije koje slijede po Pravilniku o radu, a zadnju riječ imati će Upravno vijeće Dječjeg vrtića Imotski. Ovom prilikom u svoje ime i ime svih djelatnika našega vrtića izražavam duboku ispriku zbog ovog događaja kako roditeljima, tako i cjelokupnoj javnosti ', stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Ivan Budalić navodi da je zatraženo očitovanje ravnateljice vrtića.

'Čim smo došli do ove snimke grad Imotski je zatražio izvještaj od ravnateljice vrtića. Takvom govoru i odnosu prema djeci nije mjesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih odgojnih djelatnika. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od ravnateljice dobiti detaljni uvid u situaciju. S jedne strane kao roditelj uviđam neprimjerenost ove situacije te zaštitnički pristupam prema svom djetetu i njegovom boravku u vrtiću. S druge strane, kao gradonačelnik, odgovoran sam i prema drugoj djeci te zahtijevam uvid u cijelu situaciju i odgovor od vodstva vrtića. Cilj je da se ovakve situacije više ne ponavljaju te da svi napori koje radimo za našu djecu budu za njihov razvoj i odgoj. Obećao sam da nijedno dijete u Imotskom neće biti uskraćeno za mjesto u vrtiću, a sada isto tako obećanjem da će skrb za našu djecu biti na najvišoj mogućoj razini te da ovakve istupe više nećemo gledati, pa čak ni u šali. S poštovanjem', piše u svom priopćenju imotski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:55