EGZORCIZAM

VIDEO: ŠTO SE TO DOGODILO U MEĐUGORJU? Jeziva svjedočanstva: 'Djevojka je urlala i trzala se, psovala muškim glasom na stranom jeziku...'

 Screenshot

Jeziva video snimka iz Međugorja na kojoj se čuju glasni krici koji dopiru sa strane dok kamera prikazuje vjernike kako se mole proširila se društvenim mrežama brzinom munje, a mnogi su imali potrebu iznijeti o tome svoje mišljenje. I dok jedni sumnjaju da se ovo uopće dogodilo, drugi vjeruju da je riječ o opsjednuću.

Portalu CroExpress javilo se troje čitatelja koji kažu kako su i sami svjedočili sličnoj situaciji u Međugorju. Jedna od njih je Ivka Vukadin.

'Za vrijeme pričesti kad se Tijelo Kristovo dijelilo, predivna glazba, predivni mir, narod se pričešćuje, predivna atmosfera i sklad. Čovjek to mora osjetiti, kao da se nebo spustilo na zemlju. Neki mir i radost u zraku, kad odjednom baš blizu mene mlada djevojka pođe urlikati i energično i glasno protestirati, psovati. Nisam ništa razumjela jer se na stranom jeziku oglašavala. Bjesnila je i jurila uokolo, dok jedan svećenik nije položio ruke na nju. Ona je samo pala kao da spava i tako jedno vrijeme ležala. Kad se probudila nije bila za prepoznati, to predivno mlado lice koje je zračilo mirom i ljepotom. To sam na svoje oči vidjela i doživjela kako zlo urliče jer ne podnosi svetost niti sveto mjesto', piše Ivka.

Sličnu situaciju opisuje i Nikola Ćorić. On smatra da je riječ o opsjednuću.

'Ja sam osobno u Međugorju prisustvovao kada je žena pala na pod i ovako urlala i trzala! U početku sam mislio da se radi o muškarcu zbog dubine glasa! Nevjerojatno je bilo da su je tri muškarca jedva držala od silnog trzanja! I što je najzanimljivije, to je bilo točno u onom trenutku kada je svećenik blagoslivljao i križao nadbožne predmete', opisao je Nikola.

Slično je, tvrdi, iskusila i Dražana Šušnjar.

'Bila sam u Međugorju u rujnu za vrijeme pričesti, jedna je mlada žena urlikala, valjala se po podu. Misa je bila prekinuta pola sata, fratri su jedva smirili tu ženu. Mlada žena, iz nje dolazi muški glas, bilo je užasno gledati i slušati. Jedni govore da je tu često. Zašto se fratri nemole nad njom nasamo? Ovako uvijek prekida misu', javila je čitateljica.

Ipak, mnogi su skeptični prema ovakvim situacijama. Kristian Križić smatra da su službena crkva i biskupi s razlogom i pravom jako kritični prema takvim snimkama i senzacionalističkim novinarskim napisima.

'Svatko može vjerovati u što god hoće, sam krik, očito ljudskog izvora, ništa ne dokazuje i ništa ne znači i može imati sto ljudskih i tehničkih izvora. Tko je sad jako vjeran, lakovjeran, pa i naivan, lako će povjerovati u takve pojave, a tko je osobno kritičan, jer su mnoge tzv. nadnaravne pojave razotkrivene kao manipulacije, teže će povjerovati. U svakom slučaju, nije u pravu niti onaj tko vjeruje niti onaj tko ne vjeruje, zato se tu i ne treba svađati niti spekulirati. Ja se samo pitam što bi, kod svih problema i ratova i jada na ovom svijetu, Gospa ili netko drugi baš u Međugorju plašio šaku vjernika dok se mole? Osobno sam jako kritičan prema takvim pojavama i ne vjerujem u neke vanzemaljske i nadnaravne pojave koje se tako deru', smatra Kristian, piše CroExpress.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2024 19:04