OTVORILA DUŠU

VIDEO: SUPRUGA BIVŠEG PREMIJERA OREŠKOVIĆA 'Imala sam sve, uspješnog muža, djecu, status, novac, izgled, ali u duši sam bila duboko nesretna...'

Sanja Orešković, supruga bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, otvorila je dušu u intervjuu za Life Site News.

- Na prvi pogled činilo se kao da imam sve, obitelj, uspješnog suprugu, djecu, društveni status, novac, izgled, ali iznutra sam se osjećala loše, rečenica je kojom je počela svoju ispovijest. Kaže da joj je u jednom trenutku njezin život počeo djelovati besmisleno. Kako je objasnila, uvijek je tražila nešto više, a kada bi u tome uspjela, zadovoljstvo nije osjećala. S vremenom se počela pitati zašto je tako depresivna.

- Otišla sam zato u posjet svom predivnom doktoru za kojeg danas kažem da je jedan od anđela koji je bio sa mnom na putu prema Gospodinu, a s kojim sam podijelila svoju tugu - prisjeća se Sanja.

Liječnik joj je tijekom tog posjeta propisao pilule za koje se Sanja nadala da će joj pomoći da se opusti i nastavi sa svakodnevnim obavezama majke, žene, prijateljice. No, duboko u sebi osjećala je da joj u njezinim problemima spomenute pilule neće pomoći. Njezin liječnik tako ju je uspio iznenaditi tijekom zadnjeg posjeta njemu.

- Uputio mi je rečenicu koja će mi zavijek ostati u srcu. Jednostavno, pitao me: Moliš li? - ispričala je Sanja. Na prvu ju je zasmetalo tako neprofesionalno pitanje, kako je pomislila u tom trenutku. - Razmišljala sam - tko je on da me pita takvo nešto osobno - kaže Sanja.

No kad je došla doma, s hrpom pilula u ruci, shvatila je da je to njegovo pitanje proganja. A odgovor je bio jednostavan. Sanja nije molila još od djetinjstva, a priznala je samoj sebi da više nije znala ni kako moliti. Razgovor s liječnikom ju je kopkao pa je zaključila kako bi mogla molitvu dati šansu. Došao je i taj trenutak kada je Sanja sklopila ruke i uputila nekoliko i riječi Bogu.

'Jutro, 18. studeni 2001. zauvijek će ostati zapisano u mom srcu'

- Što se dogodilo te noći, samo Bog zna, ali ujutro kad sam se probudila, osjećala sam se kao druga osoba. Nemam riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala. To jutro, 18. studeni 2001. zauvijek će ostati zapisano u mom srcu. Taj dan sam po prvi put počela živjeti - tvrdi supruga bivšeg premijera. Kako objašnjava, doživjela je novi val života.

Prvi put je uvidjela svoju vezu s djecom i suprugom, nije se osjećala dužnom ispuniti očekivanja društva, osjećala se slobodno. Svoju novostečenu slobodu odlučila je iskoristiti kako bi pomogla drugima. - Moj život se promijenio. Ne samo moj život, nego život moje obitelji, djece, ljudi oko mene i prijatelja. Kad sam upoznala Boga, istinu, mnogo je problema palo s mojih leđa - govori.

Njezina vjera došla je na kušnju kada je preselila u Hrvatsku

No, njezina vjera došla je na kušnju kada je preselila u Hrvatsku, a njezin suprug je postao premijer. Kad su je organizatori 'Hoda za život' pozvali da im se u ožujku pridruži, neki visoko pozicionirani službenici rekli su joj da to ne čini, ali ona ih nije slušala.

- Učinila sam ono što sam osjećala da kao majka četvero djece trebam napraviti. Svaka razumna osoba izabrat će život iznad smrti - objasnila je svoj postupak.

Ženama poručuje da trebaju pronaći svrhu svog postojanja. - Žene, majke, prolaze kroz mnoge borbe. Stavlja im se na teret da moraju biti uspješne u svom poslu, u društvenom životu. Nešto mora propasti. Nažalost, to se uglavnom odnosi na urušavanje obitelji.

Smatra i dodaje kako jedino pravi odnos s Isusom ženama može pomoći da budu osobe kakve bi Bog želio da budu.

- Biti žena danas je izuzetno zahtjevno, a bez Isusa Krista to je nemoguće. Netko će se možda pitati - što je to nemoguće. Moguće je naravno, sve je moguće. No zašto onda ima toliko bolesti, tuge, plača? Zato što ne postoji nada, svjetlo, a to možemo dobiti jedino kroz Isusa - zaključila je Sanja i dodala da ona takve stvari govori iz iskustva jer je upravo ona bila jedna od žena koja je plakala kad bi legla u krevet, kojoj je bilo dosta života, a nadu u budućnost nije imala.

- Kad žena jednom dovede Isusa u svoj život, tada odnos sa suprugom i djecom i svime ostalim sjeda na prvo mjesto. Mi smo svi pozvani da se predamo Isusu Kristu - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:34