OBEĆAVAJUĆA BROJKA

VIDEO: SVE SMO BLIŽE REFERENDUMU! Inicijativa '67 je previše' objavila koliko je potpisa prikupljeno tri dana uoči roka

 
Ilustracija
 Damjan Tadic / CROPIX

Predstavnici Inicijative '67 je previše' izašli su s novom brojkom prikupljenih, odnosno dosad prebrojanih potpisa za referendum.

Na konferenciji za novinare na Trešnjevačkom trgu ispod sata predstavnici inicijative otkrili su da je dosad za referendum potpis dalo 306.744 građana.

Prikupljanje potpisa do 11. svibnja organiziraju tri sindikalne središnjice - Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata, a glavni cilj je vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti i smanjivanje penalizacije za odlazak u prijevremenu mirovinu.

Da bi se referendum raspisao, inicijativa treba prikupiti najmanje 373.568 potpisa.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić otkrio je najveći problem s kojim se inicijativa trenutno suočava. "Volonteri, potrebni su nam volonteri kako bismo ovaj finiš odradili trijumfalno, poput Liverpoola sinoć", rekao je Ribić.

Kaže kako ova brojka obećava da će do kraja roka skupiti dovoljan broj potpisa. Ponovio je Ribić da je na broj potpisa najviše utjecalo vrijeme.

"Građani moraju shvatiti da ovo nije samo borba sindikata protiv Vlade, već istine protiv laži, pravde protiv nepravde, demokracije protiv farse...", nabrajao je Ribić.

Jedan je sindikalac iznio podatak da se osjeti napredak u odazivu građana na prikupljanje potpisa. Iznio je podatke da nailaze na brojne proboleme na terenu. Primjereice u Sisku, gdje je na vlasti SDP-ova gradonačelnica, dozvoljeno im je skupljanje potpisa na samom jednom mjestu.

- U Varaždinu gradonačelnik Čehok ne dopušta prikupljanje potpisa na javnim površinama u gradu, a ravnatelj bolnice, HDZ-ovac, ne dopušta na vanjskoj površini bolnice prikupljanje potpisa, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:27