MALO SE POŽURIO

VIDEO: SVI PRIČAJU O NEOBIČNOM DETALJU S POLAGANJA VIJENACA Pogledajte kako se Škorin bliski suradnik i aktivist Igor Peternel prekrižio u Gračanima

 
Igor Peternel (skroz lijevo)
 Screenshot

Predstavnici Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Igor Peternel i Stipo Mlinarić Ćipe te saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović položili su u ponedjeljak u Gračanima vijenac žrtvama komunizma, u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Gračanima.

Tijekom polaganja vijenca mnogi su zamijetili neobičan način na koji se prekrižio član Domovinskog pokreta Igor Peternel, poznat u javnosti i kao politički komentator, društveni aktivist i nekadašnji potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

Naime, čim je vijenac položen, Peternel se prekrižio, ali tako da je desnom rukom brzo dotaknuo čelo, potom donji dio prsa i - tu je bio kraj. Nedugo potom uslijedila je i repriza, tj. ponovljeno 'krnje' križanje. Sve je u kratkoj montaži zabilježila i jedna lokalna televizijska postaja:

Inače, nakon komemoracije Škoro je komentirao odlazak predsjednika Zorana Milanovića iz Okučana zbog majica s pozdravom 'Za dom spremni' piše Dnevnik.hr,

- S ovoga mjesta šaljemo poruku da nećemo sudjelovati u ideološkim raspravama i podjelama u nedostatku tema vladajućih političkih oligarhija.

Ideologijom pokušavaju zataškati nerad. Zalagat ćemo se za izbor i da se izjednače sve žrtve svih zločina. Zalagat ćemo se da Sabor usvoji četiri rezolucije Vijeća Europe i Europskog parlamenta u kojima se izjednačavaju fašistički i komunistički zločini - kazao je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:30