'POSTOJE DVA PROBLEMA

VIDEO: 'U 21. STOLJEĆU TO JE NEPOJMLJIVO!?' Anto Nobilo kaže da Nijemci nisu htjeli trošiti novac na zdravstvenu skrb Josipa Perkovića

 
 Jutarnji list

- Josip Perković se nakon pet i pol godina vraća u Hrvatsku, a u ovom trenutku imamo dvije ozbiljne brige. Prva se odnosi na njegovu sigurnost, a druga na zdravlje - rekao nam je Perkovićev branitelj, odvjetnik Anto Nobilo.

U odnosu na sigurnost, Nobilo je rekao kako ga brine nastup Boše Vukušića u televizijskoj emisiji Velimira Bujanca od prije nekoliko mjeseci gdje je, kako kaže, Vukušić praktički pozvao domoljube da se osvete Perkoviću.

- Rekao je da ima dosta domoljuba i da mu se netko može osvetiti. Na Ministarstvu pravosuđa je da Perkoviću osiguraju sigurnost - kaže Nobilo.

Nadalje je rekao da je u medicinskom smislu Perković u njemačkom zatvoru bio zanemaren i da mu je medicinska pomoć bila nedostatna.

- Njihov stav je bio da neće na njega trošiti novac jer ionako ide na odsluženje kazne u Hrvatsku pa neka se tu liječi, a do pravomoćnosti presude trebalo je godinu dana. Čim stigne, treba ga podvrgnuti detaljnom medicinskom pregledu - naveo je odvjetnik Nobilo i dodao kako mu je nepojmljivo da su mu u Njemačkoj izvadili prednji zub, a uopće ga nisu liječili.

Na pitanje zna li gdje će Perković biti smješten nakon prihvata u zatvor u Remetincu, rekao je da ne zna, ali bi s obzirom na njegovo stanje najbolji bio smještaj u poluotvoreni zatvor u Velturi, no boji se da s obzirom na visinu kazne neće završiti ondje.

Odvjetnik Josipa Perkovića napominje i da pravna bitka još nije gotova i podsjeća kako je u studenom poslao tužbu Europskom sudu za ljudska prava jer smatra da nije imao pravo na nepristrano suđenje.

- Sud pri prvom pregledu eliminira neosnovane tužbe, a to učini u nekoliko mjeseci od kad su pristigle. Naša nije eliminirana i to povećava šanse. Mislim da pravno dobro stojimo i da nismo imali pravo na pravično suđenje jer sudac koji ga je osudio je sudio i Pratesu i prema Perkoviću je imao već unaprijed formiran stav o krivnji - zaključio je Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:56