ODLAZAK TROGIRSKOG SLAVUJA

VIDEO: UMRO VINKO COCE Grdović kroz suze: 'Napustio nas je dobar, veliki čovjek'

Posljednjih mjeseci stanje mu je bilo loše, mučili su ga pretilost, dijabetes i visoki krvni tlak
 Denis Jerković / Cropix

SPLIT - U splitskoj bolnici u nedjelju u jedan sat preminuo je trogirski pjevač Vinko Coce (58), potvrdile su osobe bliske pjevaču.

Posljednjih mjeseci zdravstveno stanje bilo mu je loše , mučili su ga pretilost, dijabetes i visoki krvni tlak, a u svibnju je hospitaliziran u splitskom KBC-u gdje mu je kirurški sanirana upaljena rana na dnu leđa.

Liječnici su mu se nekoliko dana borili za život, a tada mu se stanje stabiliziralo. Dugo se oporavljao i činilo se da mu je bolje. Trebao je proći još jednu završnu operaciju, ali liječnici su ju odgađali jer mu je s vremena na vrijeme znala porasti tjelesna temperatura.

No, početkom listopada stanje mu se naglo pogoršalo te je još jednom operiran i nakon toga smješten na jedinicu intenzivnog liječenja.

Vinko Coce je svoju glazbenu karijeru započeo u klapi Trogir nakon čega se osamostalio. Pet je godina pjevao cjeloviti operni repertoar u profesionalnom mješovitom zboru HNK Split.

Svoj prvi solo album "Mirno spavaj ružo moja" snimio je 1993. godine kada je osvojio Grand Prix na Splitskom festivalu.

Među impresivnim podacima o njegovoj glazbenoj karijeri navodi se i da je u firentinskom teatru Komunale u operi "Boris Godunov" pjevao s Lucianom Pavarottijem.

Tereza: 'Teško mi je, jako sam ga voljela'

- Što da vam kažem? Izgubio sam velikog prijatelja, a svi mi sad možemo samo plakati jer nas je napustio jedan dobar, veliki čovjek - kroz plač je kazao Mladen Grdović na vijest o smrti trogirskog tenora, Vinka Coce.

Terezi Kesoviji, koja je prije nekoliko mjeseci skupa s klapom 'Cambi', Oliverom Dragojevićem i ostalim Cocinim glazbenim prijateljima nastupila na velikom koncertu u Dalmaciji također nije bilo lako nešto reći o Coci.

- Teško mi je. Jako sam ga voljela - rekla je pjevačica.

- Do zadnjeg trenutka nadao sam se da će stvari ipak krenuti po dobru. Molio sam se za Cocu, ali moje molitve nisu uslišane. On je bio duša od čovjeka, njegov odlazak veliki je gubitak za sve nas - rekao je Alen Nižetić.

- Zadnji put kad smo se vidjeli pričao mi je kako mašta o tome da kupi jedan mali drveni brod, pa da se njime otisne na more. Onda smo se malo zezali, pričali o mjuziklu 'Naša bila storija' u kojem je trebao imati jednu od glavnih rola, izgrlili se i izljubili. Kada su mi u nedjelju u zoru iz bolnice javili da Coce više nema, zaplakao sam poput malog djeteta. Jer, i Coce je sam, onako pozitivan i uvijek dobre volje bio poput nasmijanog djeteta - govori Neno Ninčević, dugogodišnji Cocin prijatelj i suradnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:48