IZVANREDNA PRESICA

VIDEO: VATRENI OPET NA HRT-u Javni servis otkupio prava na emitiranje svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva 2020.

 
Renato Kunić, Kazimir Bačić, Bruno Kovačević
 Ronald Goršić / CROPIX

Hrvatska radiotelevizija (HRT) otkupila je prava na prijenos utakmica Europskog nogometnog prvenstva u lipnju i srpnju iduće godine, istaknuo je u četvrtak glavni urednik televizijskih programa HRT-a Bruno Kovačević.

"Radit ćemo ekskluzivno hrvatsku reprezentaciju, a svaka od 51 utakmice je u igri", rekao je Kovačević na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Najavio je da će HRT intenzivno pratiti Europsko prvenstvo uz utakmice, goste u studije i javljanja s terena naglasivši i da prijenosom EP-a neće biti ugrožen javni sadržaj koji HRT kao javna radiotelevizija treba pružiti svojim gledateljima.

"Uloženo je puno vremena i energije i na kraju smo uspjeli doći do onoga što nam je izuzetno stalo kao javnom servisu svih građana Hrvatske, a to je da na ekranima gledaju Euro. No, ništa od programa od javnog interesa nećemo micati", rekao je Kovačević dodavši i kako su pregovori za otkup prava na prijenos "tihom diplomacijom" trajali više mjeseci.

Ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić naglasio je da ovom investicijom javni sadržaj u programu HRT-a neće biti ugrožen te da programske obaveze HRT-a defininirane ugovorom s Vladom nikako neće biti dovedene u pitanje.

Zagreb, 281119.
HRT, Prisavlje 3.
Izvanredna konferencija za medije u zgradi Hrvatske radiotelevizije na kojoj su celnici najavili otku prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020.
Na fotografiji: Bruno Kovacevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Bruno Kovačević

Glavni ravnatelj Kazimir Bačić kazao je da se HRT prije dvije godine našao u situciji u kojoj nije mogao konkurirati novim "igračima" za otkup televizijskih prava na najgledanije sportske manifestacije, uključivši i Euro.

"Čvrsto smo odlučili uložiti dodatne napore kako bismo ipak osigurali prijenose Vatrenih na programima javne nacionalne televizije. U tome smo na kraju i uspjeli", rekao je Bačić. Na novinarski upit koliko je koštao otkup prava prijenosa rekao je da je "cijena na razini koja je bila ponuđena 2017." te da je zasad to poslovna tajna.

UEFA je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Zagreb, 281119.
HRT, Prisavlje 3.
Izvanredna konferencija za medije u zgradi Hrvatske radiotelevizije na kojoj su celnici najavili otku prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020.
Na fotografiji: Kazimir Bacic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Kazimir Bačić

Format će ostati isti kao i na prethodnom Euru u Francuskoj. Bit će formirano šest grupa, u kojima će igrati po četiri reprezentacije. Prolazak u osminu finala izborit će prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

S HRT-a su naglasili kako će već ove subote 30. studenoga na Prvom programu od 18 sati iz Bukurešta prenositi svečanu ceremoniju izvlačenja ždrijeba, a Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:46