SVEČANA AKADEMIJA

VIDEO: VELIKA PROSLAVA MORH-a Grabar-Kitarović u Lisinskom pratila nastup Miroslava Škore, potencijalnog suparnika na predsjedničkim izborima

 
 Jurica Körbler / Jutarnji list

Miroslav Škoro otpjevao je svoju legendarnu pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu” na svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske vojske u “Lisinskom”, na kojem je bila i Kolinda Grabar-Kitarović.

Iako se ni predsjednica, ni Škoro nisu do sada izjasnili hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima bio je to prvi skup kojem su zajedno prisustvovali od kako se govori da bi u trku za Pantovčak mogao se uključiti popularni pjevač.

U “Lisinskom” je uz predsjednicu i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića govorio i ministar obrane Damir Krstičević koji je rekao da Hrvatska nije odustala od nabavke borbenih zrakoplova. “Vodimo razgovore s našim partnerima i saveznicima”, rekao je.

Krstičević je najavio i da će ubrzo svim pripadnicima Hrvatske vojske biti povećane naknade za dezurstva i straže, te je najavio i dolazak vojske do kraja godine u Pulu.

“Uživate veliko povjernje u javnosti”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović pripadnicima Hrvatske vojske, a na skupu u “Lisinskom” bili su i generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

Škoro još uvijek ne otkriva hoće li se uistinu upustiti u utrku protiv aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i najvjerojatnije bivšeg premijera Zorana Milanovića, no sudeći prema njegovim odgovorima, to je zapravo vrlo izgledno.

Škoro je u velikom intervjuu za Jutarnji izjavio kako "do prije neki dan nije uopće ozbiljno razmišljao o mogućnosti kandidature". "Puno toga bih se trebao odreći i žrtvovati da bih radio posao u kojem znam da će mi raditi sve ono što će mi raditi. A opet, nisam od onih koji će bježati od odgovornosti ako to moj narod traži od mene", izjavio je, između ostalog, Škoro.

Više pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:03