NESTABILNO VRIJEME

VIDEO: VELIKO NEVRIJEME HARALO ISTROM, PADALA TUČA VELIČINE LJEŠNJAKA Oluja se obrušila na područje Pazina i Sv. Petra u Šumi, zbrajaju se štete

 
 Screenshot / YouTube

Kao što je najavljeno, do sredine tjedna će nas pratiti nestabilno, iako pretežno sunčano vrijeme s visokim temperaturama. Tako je bilo i u utorak, barema na području Istre gdje je mjestimice padala tuča.

Oblaci su se prvo nadvili nad Ćićariju i riječko zaleđe da bi se oko 14 sati preselili južnije do središnje Istre, piše Istramet.

Snažni pljuskovi pa čak i krupna tuča padala je na području Pazina, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnjaka pa i veća. Tuča je, prema prvim informacijama, napravila štetu na poljoprivrednim kulturama.

Do 16 sati najviše kiše palo je u Ivolima kraj Pazina, 17 mm, no kiše je lokalno bilo u obilnijim količinama. Potok u Gologoričkom Dolu prema podacima Hrvatskih voda u iznimno je kratkom vremenskom roku sa 23 cm narastao na čak 392 cm, piše Istramet.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda slično nas vrijeme očekuje i u srijedu. Bit će pretežno sunčano, no sredinom dana će u unutrašnjosti uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova praćenih grmljavinom. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:00