PROČITAJTE GOSPINU PORUKU OD 2.3.

VIDEO: VJERNICI SE OKUPILI U MEĐUGORJU KAKO BI ČULI GOSPINU PORUKU Vidjelica Mirjana 'prenijela im je što je kazala Bogorodica'

 Screenshot/Facebook

U podnožju brda ukazanja kod Plavog križa u Međugorju u četvrtak ujutro okupilo se nekoliko stotina ljudi kako bi im vidjelica Mirjana prenijela poruku Gospe s kojom je osobno razgovarala.


- Draga djeco, majčinskom ljubavlju dolazim vam pomoći da imate više ljubavi, a to znači više vjere. Dolazim vam pomoći da živite s ljubavlju riječi moga Sina da bi svijet bio drugačiji. Zato vas, apostoli moje ljubavi, okupljam oko sebe.Gledajte me srcem. Govorite mi kao majci o svojim bolima, patnjama, svojim radostima. Tražite da molim svoga Sina da moli za vas. Moj Sin je milostiv i pravedan. Moje majčinsko srce bi željelo da i vi budete takvi. Moje majčinsko srce bi željelo da vi, apostoli moje ljubavi, svima oko sebe svojim životom pričate o mome Sinu i meni da bi svijet bio drugačiji, da bi se vratila jednostavnost i čistoća, da bi se vratila vjera i nada. Zato, djeco moja, molite, molite, molite srcem, molite ljubavlju, molite dobrim djelima, molite da bi svi upoznali moga Sina, da bi se svijet promijenio, da bi se svijet spasio. Ljubavlju živite riječ moga Sina, ne sudite već ljubite jedni druge da bi moje srce moglo pobijediti. Hvala vam - glasi poruka koju je Gospa 2. ožujka 2017. poslala preko vidjelice Mirjane.

Međugorski fenomen nedavno je komentirao papa Franjo kazavši kako 'Bogordica nije poštarica koja bi svakodnevno ostavljala poruke', što očito je nije odvratilo brojne vjernike od hodočašćenja.

Naime, u nedavnom razgovoru s redovničkim poglavarima, koji je prenijela Civoltà cattolica, Papa Frane je rekao da u Latinskoj Americi veoma štuju Gospu, ali 'pravu. Ne Gospu na čelu poštanskog ureda koja svaki dan šalje novo pismo govoreći: ‘Djeco moja, činite ovo, a dan kasnije ono.’ Ne, ne takvu. Prava Gospe je ona koja rađa Isusa u našem srcu, koja je Mati. Moda Gospe superzvijezde, koja stavlja sebe u središte kao protagonisticu, nije katolička.'

Sredinom veljače Papa je imenovao nadbiskupa ‘ad personam i biskupa varšavsko-praški Henryka Hosera za svog posebnog izaslanika u Međugorje, a njegova je zadaća ispitati pastoralne potrebe hodočasnika koji tamo dolaze.

U pojedinim medijima objavljeno je kako je biskup Henryk Hoser već trebao sletjeti u Sarajevo, a krajem tjedna otići u Međugorje. No, njegovo putovanje je odgođeno za kraj ožujka.

O međugorskom se fenomenu u ponedjeljak izravno očitovao i biskup mostarsko-duvanjski Ratko Perić koji tvrdi kako tamo nije bilo nikakvih Gospinih ukazanja.

'Imajući u vidu sve što je ovaj Biskupski ordinarijat do sada istraživao i proučavao, uključujući prouku prvih sedam dana navodnih ukazanja, može se mirno ustvrditi: Gospa se u Međugorju nije ukazala!', stoji u pisanoj izjavi biskupa Perića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:45