REAGIRAO GRADONAČELNIK

VIDEO: 'ZAŠTO NE DIJELE KIŠOBRANE NA KOJIMA PIŠE PUNK IS NOT DEAD?' Ilčića zasmetali šareni kišobrani, smatra da Varaždin promovira homoseksualizam

 
 Screenshot / YouTube

Dopredsjednik stranke Hrvatski suverenisti i udruge Grozd te budući europarlamentarac Ladislav Ilčić na svom YouTube kanalu objavio je vlog "Lacekov pogled" u kojem je komentirao kišobrane koje će Grad Varaždin dijeliti u sklopu projekta Promo, piše Varaždinski.hr.

Naime, radi se o projektu koji je namijenjen edukaciji građana o gospodarenju otpadom u sklopu kojeg će Grad Varaždin podijeliti 12.500 kišobranu.

Dobavljač kišobrana, odabran putem postupka javne nabave, je tvrtka Studio redizajn d.o.o. iz Zagreba koja se bavi isključivo dizajnom, a odgovor tko je proizvođač naručenih kišobrana još se ne zna.

Ilčića su zasmetali kišobrani duginih boja te smatra da gradske vlasti na taj način promoviraju homoseksualizam.

"Ja znam da su dugine boje simbol i Noinog saveza s Bogom, dakle jedan kršćanski simbol, ali činjenica je da u percepciji za 99% ljudi u Hrvatskoj, a i svijetu, dugine boje predstavljaju promociju LGBT pokreta", priča Ilčić u svom vlogu.

Tvrdi i da je dobro što postoje različiti pogledi u društvu na LGBT pokret, ali ističe da problem nastaje kada se jedan simbol, koji koristi jedna grupacija zastupajući jednu selektivnu ideologiju, nameće ostalima u društvu.

"Ima u Varaždinu anarhista, mogli su dijeliti kišobrane na kojima će svugdje pisati A ili 'Punk is not dead' ali to ostaje selektivno", govori Ilčić.

"Kad se na ovaj način zloupotrebljavaju europski novci, onda nastaje sumnja da Grad selektivno promovira ideologiju koju ne žele svi građani. Ako je to bila direktiva od Europskog fonda onda se tek trebamo zabrinuti je li to znak da se lakše dobivaju novci iz Europskog fonda ako se promovira homoseksualnost?", Ilčić.

Na njegovu objavu reagirali su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica te su poručili su bivšem gradskom vijećniku i budućem europarlamentarcu da boje nisu nikoga povrijedile, ali diskriminacija može duboko povrijediti.

Varazdinski.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:31