NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

VIDEO/SUD ODLUČIO DA JE OTKAZ HRVOJU ZOVKU NEZAKONIT: HRT ga mora vratiti na radno mjesto: 'Ovo je očekivano, zadovoljni smo presudom'

 
Hrvoje Zovko i odvjetnica Vanja Jurić
 Srđan Vrančić / CROPIX

Općinski građanski radni sud u Zagrebu proglasio je prije nekoliko minuta otkaz koji je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a dobio na HRT-u u rujnu prošle godine, nezakonitim.

Riječ je o nepravomoćnoj odluci kojom se Zovko ima vratiti na svoje radno mjesto u status urednika.

Sutkinja Kristina Trtanj Vukoja dala je da se objavi samo kratko obrazloženje presude rekavši da je sud analizirao odluku o otkazu te da ona u takvom obliku ne proizlazi iz navedenih dokaza.

Hrvoje Zovko i njegova odvjetnica Vanja Jurić rekli su nakon presude da su zadovoljni tom presudom i da je ona očekivana.

Podsjetimo, Zovko je dobio izvanredni otkaz zbog, kako se navodi u obrazloženju, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a (IMS) Katarini Periši Čakarun.

Kako je tada HRT naveo u priopćenju, razlog za izvanredni prekid radnog odnosa je teška povreda Općih pravila o radu i ponašanju koja se sastojala od niza upućenih uvreda, nedoličnog ponašanja, krajnje neprimjerenih i neprofesionalnih izjava, izvan granica onoga što se smatra kolegijalnom i pristojnom komunikacijom. Ispad se dogodio u službenim prostorijama HRT-a tijekom radnog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:50