GORDAN MARAS OPTUŽUJE

'Vidošević za imanje u Gorskom kotaru plaća porez od 500 kuna'

 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Saborska rasprava o izmjenama Zakona o financiranju općina i gradova potaknula je SDP-ovca Gordana Marasa da optuži državu kako pogoduje bogatima, a kao primjer naveo je predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića.

- Za cijelo svoje imanje u Gorskom kotaru, sa kućom, ribnjacima i tko zna koliko hektara zemljišta Vidošević plaća godišnji porez od samo 500 kuna! - tvrdi Maras koji smatra kako i to pokazuje nemamo pravednu državu niti pravedni porezni sustav.

- Radnicima mjesečno za krizni porez uzimamo 200 do 300 kuna do plaće, ali onome tko ima 20 milijuna eura ne možemo uzeti više do 500 do 600 kuna - naglasio je Maras. To pokazuje, dodaje Maras, da se u ovoj državi više isplati biti bogat jer se ne mora plaćati nikakav porez.

Oporbeni SDP-a, HNS-a i IDS-a su su zbog izmjena Zakona optužili Vladu da želi regulirati naplaćivanje markice na automate za zabavu poput pikada i biljara, a da izbjegava provoditi svoj program.

- Kriza je, teško je vrijeme, a vama je sudbinsko pitanje tko će naplaćivati markice na pikado i biljar, ni govora o tome kako će lokalne jedinice preživjeti ovu godinu. Kada ćete konačno izvući glavu iz pijeska i provoditi svoj program - rekao je SDP-ovac Zvonimir Mršić. Premijerku Jadranku Kosor pozvao je da pročita program svoje Vlade i po njemu počne postupati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:32