NAPETA ATMOSFERA

Vidović otkrio što je to bilo ‘nadrealno‘ na Vijeću: ‘Istina je, Milanović nije dopustio Hranju neke odgovore...‘

Predsjednik saborskog Odbora za obranu rekao je kako je atmosfera bila relativno normalna, ali na trenutke i napeta

Zoran Milanović, Andrej Plenković i Franko Fidović

 Cropix

Franko Vidović, predsjednik saborskog Odbora za obranu, za Jutarnji list otkriva što je premijer mislio kada je rekao da je sastanak Vijeća za obranu, na kojem je i on bio, na trenutke bio nadrealan, te pojašnjava oko čega se nisu složili predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović. Premijer je, naime, na konferenciji za medije nakon sastanka izjavio kako je predsjednik Republike zabranio načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Robertu Hranju da odgovara na neka pitanja.

- Ne mislim da je sastanak na momente bio nadrealan, ja to ne bih tako nazvao. Predsjednik Republike jest koristio svoje mogućnosti i nije dozvolio načelniku odgovore na neka pitanja, jer je predsjednik sam već odgovorio na ta pitanja. Ne vidim ništa nadrealno u tome - pojašnjava Vidović.

Vijeće za obranu, kaže, doživio je kao radni sastanak, na kojem je bila relativno normalna atmosfera, ali napeta s obzirom na sve što se događalo uoči tog sastanka.

- Bio je to radni sastanak koji je na trenutke bio napet. Uvrede nisam čuo. Meni je kao predsjedniku Odbora za obranu bitno da se počne normalno komunicirati. Ako to obuhvaća komunikaciju između predsjednika i premijera tim bolje, a sve u interesu razvoja Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ako je sastanak i bio u nekom dijelu napet, a iz njega izađu neki dobri potezi, onda je bolje da je i takav sastanak održan - kaže Vidović.

Dodaje i da je istina ovo što govore predsjednik i premijer, da su se u svemu složili osim u jednoj rečenici koja, po njemu, u mnogome mijenja cijelu sliku.

Naime, predsjednik je potaknuo temu ulaganja u kopnenu vojsku i to konkretno o nabavi borbenih oklopnih vozila, o čemu je opširno govorio i na konferenciji za medije nakon Vijeća za obranu.

- Riječ je o ponudi za oklopna vozila za koja vjerujem da su nužno potrebna za Oružane snage jer se ne bi u to ulazilo još 2018., a do danas se ništa nije promijenilo. Potrebna su nam i danas, i bilo bi dobro da Vlada, ne da posluša predsjednika, nego obrati pažnju na potrebe Oružanih snaga. A Vlada je rekla da su tražili studiju u vezi s time - kaže Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. srpanj 2022 11:26