pisali aladroviću

Vigilare pokrenuo peticiju zbog odluke da gej parovi mogu posvajati: ‘Jesu li djeca pokusni kunići?‘

Poručuju da djeca ‘zaslužuju ne samo materijalnu sigurnost, nego i različitost muške i ženske naravi, iskustva i doživljaj ljubavi‘
Predsjednik Vigilarea John Vice Batarelo (desno)
 Bruno Konjević/Cropix

Udruga Vigilare priopćila je u petak da je pokrenula peticiju prema ministarstvu obitelji i nadležnom ministru Josipu Aladroviću radi, kako kažu, zaštite djece koju se namjerava dati na udomljavanje ili posvojenje istospolnim parovima.

Kažu da je ministru Aladroviću postavljeno pitanje: "Ima li dijete, koje se namjerava dati na udomljavanje ili posvojenje, pravo na mamu i tatu ili je tek ‘pokusni kunić’".

"Kukavički sudovi vratili su loptu natrag na politiku, a sudovi i politika igraju se s jednom od najranjivijih skupina u društvu - djecom koja su ostala bez svojih bioloških roditelja zbog različitih životnih (ne)prilika. No ta djeca nisu kriva. Ona imaju pravo na sretno djetinjstvo, ali su, nažalost, već prošla psihički pakao s nesagledivim posljedicama", stoji u priopćenju.

Vigilare poručuje da djeca "zaslužuju ne samo materijalnu sigurnost, nego i različitost muške i ženske naravi, razmišljanja, iskustva i doživljaj ljubavi jer će tako dobiti uravnotežen pogled na muški i ženski svijet i učit će se interakciji i poštovanju, te će i sami jednog dana poželjeti imati svoju obitelj s osobom suprotnog spola i svoju biološku djecu".

Od Aladrovića traže da shvati važnost trenutka jer će u hrvatskoj povijesti ostati zabilježen kao ministar koji je kod udomljavanja ili posvajanja zaštitio najbolje interese djece ili kao ministar koji je popustio političkim i društvenim ideološkim revolucionarima koji uvode neprovjerene i opasne društvene eksperimente, a za "pokusne kuniće" zloupotrebljavaju djecu za udomljavanje.

Mediji pišu da će se Ministarstvo rada, obitelji i socijalne politike žaliti na odluku Upravnog suda, koji je poništio rješenje ministarstva i zatražio novi postupak jer u odbijenici životnim partnerima Ivi Šegoti i Mladenu Kožiću nije obrazloženo zašto nije u interesu djece da se njima dodijeli status posvojitelja.

No, u konačnici, najavili su, ministarstvo će postupiti kao i do sada po svakoj pravomoćnoj presudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 01:55