ZA PONEDJELJAK

Vijeće za elektroničke medije i drugi put odgodilo sjednicu o prodaji Nove TV

 Getty Images/iStockphoto

Vijeće za elektroničke medije, neslužbeno doznajemo, jučer je drugi put odgodilo sjednicu na kojoj je trebalo odlučivati hoće li odobriti United Groupu, u čijem sastavu je i N1, kupnju Nove TV koja ima nacionalnu koncesiju.

Ta se tema našla na dnevnom redu sjednice Vijeća još u četvrtak, ali je predsjednik Vijeća Damir Hajduk tražio da se tema odgodi za petak. Vijeće je tako niz točaka dnevnog reda raspravilo u četvrtak, a jučer u 13 sati trebali su se sastati i odlučiti o tome hoće li odobriti United Groupovu namjeru za vlasničko preuzimanje Nove TV. Međutim, jučer ujutro članovi Vijeća obaviješteni su da se sjednica još jednom odgađa, i to za ponedjeljak 26. veljače.

Prvu odgodu u četvrtak predsjednik VEM-a Damir Hajduk je, neslužbeno doznajemo, zatražio uz obrazloženje da mu treba još jedan dan da temeljito pročita materijale i prijedlog odluke vezane uz akviziciju Nove TV. Jučer je pak naložio novu odgodu jer je Agencija za elektroničke medije kojoj je VEM na čelu kasno popodne organizirala skup u povodu 10 godina postojanja.

Stručne službe Agencije su, po našim informacijama, još za sjednicu održanu u četvrtak pripremile prijedlog odluke po kojoj više nema pravnih prepreka da United Group kupi Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:31