PREKID SJEDNICE U ZADRU

VIJEĆNIK KALMETI 'Ako ste vi gordi hrast, mi smo sjekirica iz Peveca'

Ponukan tekstom iz Globusa Marko Pupić Bakrač upitao je zadarskog gradonačelnika hoće li podnijeti ostavku

ZADAR - Ponukan tekstom iz „Globusa“ pod naslovom „S mojim padom past će i moji protivnici“, gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač je upitao gradonačelnika Božidara Kalmetu razmatra li mogućnost podnošenja ostavke na svoju funkciju, javlja Slobodna Dalmacija.

- Svoje lokalne stranačke kolege opisali ste kao neku vrstu gnojiva koji se podlo i kukavički skrivaju ispod vašeg autoriteta, a sebe kao gordi razgranati hrast. Očigledno vam je, zbog situacije u kojoj se nalazite, nemoguće funkcionirati i upravljati gradom, rekao je Pupić Bakrač konstatirajući da je obišao većinu pročelništava i gradske uprave, ali da ni tamo nitko ne staje u Kalmetinu obranu.

- Izgleda da gnoja oko gordog hrasta ima toliko da se od njega gordi hrast više i ne vidi. Kuda će nas odvesti vaše inzistiranje na ostanku na funkciji pod svaku cijenu, to ćemo još vidjeti, rekao je Pupić Bakrač.

- Ne razmišljam o ostavci jer za to nema ni jednog razloga. Gradska uprava radi dobro i bit će upamćena kao uspješna politička garnitura, odgovorio je Kalmeta i konstatirao da nikada nije rekao rečenicu iz Globusovog naslova.

BOŽIDAR KALMETA ZA GLOBUS 'S mojim padom past će i moji neprijatelji'

- Nisam rekao niti da sam ja gordi hrast, nego sam rekao da postoji poslovica „briga gordoga hrasta tko pod njime sere". I jači od vas su pokušavali zavaditi HDZ i nisu u tome uspjeli. Vrančić i Zrilić su moji suradnici i prijatelji, odgovorio je Kalmeta, a potom upitao Pupić Bakrača:

- Svaki dan ste u gradskoj upravi. Gdje vi radite i tko vas plaća, uz sve probleme koje imamo u oblasti za koju je nadležna ribarska inspekcija u kojoj radite? Jeste li uzeli godišnji ili ste dali otkaz, uzvratio je Kalmeta, a potom je za govornicu izašao i drugi vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša, predstavio se kao 30-godišnji nezaposleni Hrvat i katolik koji nikada nije glasao za SDP, a bio je i „naoružan“ s tri knjige Franje Tuđmana. Zanimali su ga FIMI media, tuneli, WC-i i Lihtenštajni, a onda je citirao „pjesnika s Jamajke“:

- Ako ste vi tamo neki gordi hrast, mi smo mala sjekira, ona iz „Peveca“, i spremni smo vas sasjeći, rekao je Rubeša i izazvao prekid sjednice Gradskog vijeća.

U njenom nastavku, Rubeša se ispričao svima koje je uvrijedio i to zbog načina, ali ne i sadržaja izgovorenog, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:22