CRNA SUBOTA U OROSLAVJU

VIJEST O STRAVIČNOJ TRAGEDIJI U ZAGORJU OBIŠLA SVIJET Vodeći mediji izvještavaju o požaru u kojem je život izgubilo šest štićenika doma za nemoćne

 CROPIX

Stravičan požar u Andraševcu kod Oroslavja, gdje je u buktinji živote izgubilo šest štićenika lokalnog doma za starije i nemoćne, glavna je tema svih hrvatskih medija, ali se o njoj izvještava i u svijetu.

Vijest o tragediji je objavila agencija Associated Press, navodeći kako je vatra rano ujutro izbila u privatnom domu za starije koji je svega tridesetak kilometara udaljen od Zagreba. AP izvještava kako je požarište obišao i premijer Andrej Plenković te citira njegovu izjavu kako će se o uzrocima moći razgovarati nakon što sve nadležne službe obave svoj posao.

Tu AP-ovu vijest o požaru prenijeli su mediji diljem planeta, od američkih New York Timesa, Washington Timesa, Miami Heralda i Foxa do australskog ABC-a i Newsa.

IndiaTV prenosi hrvatske medije navodeći kako je riječ o domu čiji je kapacitet 20 osoba.

Vijest je odjeknula i u regiji. Sarajevski Avaz objavljuje kako je u požaru stradalo šest nemoćnih staraca, a također ističu dolazak premijera na mjesto tragedije.

O smrti šest osoba izvještavaju i brojni mediji u Srbiji i Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:05