LUKSUZNO ZDANJE

Vila Zorana Mamića na ‘bubnju‘: Procijenjena je na 13,6 milijuna kuna, ali evo kolika je početna cijena

U zemljišnim knjigama na nekretnini je upisano potraživanje od 8,7 milijuna kuna, a koje glasi na Mamićeva odvjetnik

Zoran Mamić i kuća u Markuševečkoj Dubravi

 Cropix

Atraktivna vila Zorana Mamića u Markuševečkoj Dubravi našla se ovih dana na ‘bubnju‘, a prodaje se po početnoj cijeni od 1,4 milijuna eura, odnosno 10,9 milijuna kuna. Dražba počinje 2. studenog, a vila je, inače, procijenjena na 13,6 milijuna kuna.

U očevidniku nekretnina i pokretnina Financijske agencije vidljivo je da je dosad pristigla tek jedna uplata jamčevine u iznosu od 1,3 milijuna kuna.

U zemljišnim knjigama na nekretnini je upisano potraživanje od 8,7 milijuna kuna, a koje glasi na odvjetnika Zorana Mamića, Miju Goluba.

image

Kuća Zorana Mamića u Markuševečkoj Dubravi

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

U zemljišnim knjigama je na kući također upisana i ovrha, a u lipnju ove godine glasnogovornik Općinskog građanskog suda u Zagrebu rekao nam je da je na "navedenoj nekretnini ovrhu pokrenula Republika Hrvatska".

- Država je pokrenula postupak radi naplate duga po osnovi oduzimanja stečene imovinske koristi. Na temelju prijedloga, određena je ovrha koja je i zabilježena u zemljišnim knjigama - pisalo je tada u odgovoru s Općinskog suda.

U Očevidniku stoji da je riječ o posjedu s vilom, podzemnom garažom, nadstrešnicom te bazenom i dvorištem.

I na vili njegova brata Zdravka Mamića na Tuškancu, koja je također na prodaju, i dalje je kao vlasnik upisan poduzetnik Renato Korać, vlasnik lanca kladionica u BiH, koji mu je posudio 44,5 milijuna kuna da bi podmirio dug državi.

image

Kuća Zdravka Mamića na Tuškancu

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Korać je, isto tako, upisan na dva luksuzna stana na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Prema nekim procjenama, ta dva stana mogla bi vrijediti više od milijun i pol eura, a kuća od 800 četvornih metara sa zemljištem na Tuškancu mogla bi, prema nekim procjenama, postići cijenu i od oko osam milijuna eura.

Međutim nije poznato ima li zainteresiranih za kupovinu Mamićevih nekretnina jer zabilježba o pozajmici od šest milijuna stoji na tim nekretninama već izvjesno vrijeme. Isprva je rok za vraćanje pozajmice bio lipanj ove godine, ali taj rok je kasnije produljen do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 20:39