ZADUŽEN ZA PANDEMIJU

Vili Beroš je jedini ministar koji ne zna koliko se zaposlenika cijepilo?!

Ministar Beroš je prošli tjedan izjavio da je u ministarstvu kojem je na čelu cijepljeno "manje od 35 posto zaposlenih"
Vili Beroš
 Marko Todorov/Cropix

Koliko je zapravo cijepljenih u Ministarstvu zdravstva Vilija Beroša? Prema odgovoru koji su nam dostavili danas - nemaju pojma. Naime, ministar Beroš je prošli tjedan izjavio da je u ministarstvu kojem je na čelu cijepljeno "manje od 35 posto zaposlenih", a neke neslužbene informacije govorile su da ih se cijepilo samo 20 posto.

Tragom toga, pitali smo sva ministarstva i samu Vladu koliki je točno udio cijepljenih kod njih i od svih upitanih dobili odgovore, osim od Beroša. I njegova formulacija - "manje od 35 posto" - ukazivala je da je baš u tom ministarstvu, zaduženom za upravljanje pandemijom, cijepljenih najmanje.

Od utorka do danas svaki smo dan Ministarstvu zdravstva slali isti upit. Prvo su se pravili da ne razumiju pitanje te su nam odgovorili koliko je cijepljeno liječnika po bolnicama, a jučer je stigao sljedeći odgovor: "U Ministarstvu zdravstva je u tijeku cjelovito anonimno anketiranje zaposlenika kojim se želi prikupiti podatke o stanju procijepljenosti te preboljenja.

Ranije anketiranje je bilo na razini okvirne procjene i nije u cijelosti prikazivalo stanje procijepljenosti. Rezultati ankete bit će dostupni sljedećeg tjedna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:09