APEL MINISTRA

VILI BEROŠ NAS POZIVA DA OSTANEMO DOMA Ministar zdravstva infografikom pokazao kako se socijalnim distanciranjem suzbija epidemija

 
Vili Beroš
 Damir Krajac / CROPIX

Ministar zdravstva Republike Hrvatske i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Vili Beroš na svom je Twitter profilu objavio infografiku koja ilustrira kako izgleda širenje nekog virusa populacijom, pa tako i koronavirusa te zašto je socijalno distanciranje presudno za suzbijanje epidemije.

"Društvenim mrežama se širi zanimljiva i edukativna infografika. Ako nekome još nedostaje razloga za ostati doma", napisao je Beroš te priložio infografiku.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar Beroš ranije u utorak su na Twitteru građanima poručili da ostanu doma.

Božinović je izvijestio da s policijom od jutra na terenu provodi Odluku o zabrani napuštanja prebivališta. "Hvala vam cure i dečki! #ostanidoma", stoji u objavi.

Zagreb, 230320. 
Nehajska 5, Ranateljstvo civilne zastite.
Konferencija Nacionalnog stozera za civilnu zastitu.
Na fotografiji:  Davor Bozinovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Davor Božinović

Beroš je pak podijelio fotografiju doktorice iz KB Dubrava gdje zdravstveno osoblje drži natpise s citatom "Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas".

Podržao je njihov apel gdje građane mole da zdravstvenom osoblju pomognu da ostanu zdravi kako bi mogli liječiti najpotrebitije bolesnike. "U potpunosti podržavam i apeliram da čuvate bližnje. #ostanidoma", napisao je Beroš.

Božinović je roditelje upozorio da djecu ne puštaju na ulicu kako bi se mogla igrati u snijegu.

''Nije vrijeme za snježne radosti. Molim roditelje i sve koji misle snježni dan iskoristiti za zabavu i razonodu, da od toga odmah odustanu. Nadležne institucije će ih spriječiti i poslati doma'', poručio je Božinović na novinarskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:11