UZDRMANI MINISTAR

Vili Beroš tražio potporu suradnika, od jednog svog državnog tajnika nije je dobio, doznali smo zašto

‘Sada je oko covida više, manje sve poznato. Beroš bi se sada trebao uhvatiti u koštac s financijama i reformom‘
Vili Beroš
 Darko Tomas/Cropix

Osim od Vlade i parlamentarne većine, ministar zdravstva Vili Beroš dobio je potporu i državnih tajnika te drugih rukovodećih djelatnika Ministarstva. Naime, kako je Jutarnji list neslužbeno doznao, ministar Beroš u ponedjeljak je organizirao sastanak kojem su prisustvovali njegovi suradnici, a na kojem se govorilo o tome imaju li i dalje povjerenja u njega kao odgovornu osobu resora zdravstva, i podržavaju li reformu koju želi provesti.

Iako su neki sugovornici kazali kako je ministar tražio pisanu potvrdu da su uz njega, kako bi premijeru mogao predočiti da su njegovi ljudi uz njega, drugi kažu da je riječ o neformalnom sastanku.

Kako doznajemo, na sastanku nije bio jedan od trojice državnih tajnika Željko Plazonić, koji se opravdao obvezama u Rijeci. Sugovornici nam kažu i da se Plazonić nije striktno stavio uz Beroša, te da smatra kako je na njemu da podrži bilo koga na ministarskoj poziciji, neovisno o imenu, ako je to odluka Vlade.

image
Željko Plazonić
Dragan Matić/Cropix

S druge strane, doznajemo, državni tajnici Tomislav Dulibić i Silvio Bašić, Berošu su dali punu podršku.

- Riječ je bila o neformalnom sastanku na kojem se razgovaralo o svemu. Naravno, nakon medijskih napisa posljednjih tjedan dana, razgovaralo se i o tome. Ministar je htio znati jesmo li spremni žestoko "zagristi" i promijeniti sustav tako da se ozbiljno krene u reformu - kaže nam sugovornik.

Kako doznajemo, Beroševi suradnici smatraju da je zaslužio priliku odraditi mandat do kraja, jer je bilo iznimno teško, uz epidemiju nepoznatog virusa, rješavati i druge velike probleme.

- Sada je oko covida više, manje sve poznato, ili barem do te mjere da se znamo postaviti. Beroš bi se sada trebao uhvatiti u koštac s financijama i reformom. Stoga, s obzirom na specifičnu situaciju pod kojom je i došao u Ministarstvo, mišljenja smo kako treba dobiti vrijeme da odradi ono što je obećao - kaže nam sugovornik i zaključuje da će potpora suradnika ovisiti o rezultatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:43