PRESUDA

VILIM RIBIĆ 'Novac koji sam dobio u sudskom sporu donirao sam za izradu respiratora'

Vilim Ribić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izvijestio je u nedjelju da je 8857 kuna koje dobio sudskim sporom osobno uplatio u fond Croresp za izradu respiratora za zdravstvene radnike.

"Taj iznosa novca odgovora točno iznosu koji sam dobio temeljem sudske presude za uvredu i klevetu protiv Vinka Filipovića bivšeg predsjednika sindikata Preporod, a koji je na moj račun uplatio Sindikat Preporod. Kako moj cilj u sporu nije bio materijalna korist već zadovoljština za izrečene neistine na moj račun, tražio sam način na koji bih te novce transferirao za humanitarne potrebe. Epidemija korona virusa uputila me na svrhu", priopćio je Ribić.

Kaže da poziva sve ljude da pomognu na isti način, a one koji će reći da to koristi za osobnu promociju, pozvao je da se i oni tako promoviraju i uplate odgovarajući iznos u korist sigurnosti i zaštite na radu zdravstvenih radnika, koji ovih dana spašavaju cijelo društvo.

Ovom prigodom, dodao je u priopćenju, "osuđujem Vladu RH koja istima namjerava smanjiti plaće, u vrijeme kada to nitko u svijetu ne radi, kada se tome protive svi ozbiljni ekonomisti u zemlji a sve zbog kampanje nekoliko galamdžija iz redova poduzetničkog sloja pod geslom: neka i mom susjedu crkne krava".

Ribić je istaknuo da osuđuje i hrvatsko pravosuđe kojemu je trebalo 22 godine da donese pravomoćnu sudsku presudu u ovom sporu.

"Upozoravam da sam u istom razdoblju vodio više sudskih sporova protiv osoba i medija zbog kleveta i uvreda puno težih od onih što je izrekao Vinko Filipović (taj je tek rekao da je 'Ribić Vladin čovjek'). Niti jedan nisam dobio, iako su izrečene riječi bile puno teže (Kastrov agent, rušitelj RH, izdao članstvo, treba ga iznijeti u limenom lijesu iz Sindikata, prijetnje i uvrede u komentarima na portalima, itd). Vinko Filipović je bio sindikalist pa proizlazi da kao sindikalist mogu u RH dobiti presudu samo protiv sindikalista, ali ne i protiv moćnih pojedinaca, medija, političara, itd. Toliko o Hrvatskoj kao pravnoj i demokratskoj državi", naveo je Ribić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2022 05:56