LOKALNI IZBORI

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić predstavio kandidaturu za novi mandat

U naredne četiri godine naglasak će mu biti na daljnjem gospodarskom razvoju i nastavku dovođenja visokoškolskih ustanova u Vinkovce
Ivan Bosančić
 Emica Elveđi/Cropix

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić (HDZ) u ponedjeljak je predstavio kandidaturu za novi gradonačelnički mandat na čelu tog najvećeg vukovarsko-srijemskog grada poručivši kako će mu fokus biti na razvoju gospodarstva i nastavku dovođenja visokoškolskih ustanova u Vinkovce.

"Prije četiri godine smo obećali kako ćemo učiniti sve da sve što radimo u Vinkovcima financiramo uglavnom iz fondova EU. Cilj nam je bio da se ti projekti financiraju u obimu od 73 posto, a evo danas taj postotak iznosi 83 posto", kazao je Bosančić na predstavljanju kandidature kojoj su u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci nazočili i glavni tajnik stranke, saborski zastupnik Krunoslav Katičić te predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar obrane Mario Banožić.

Naveo je kako je u protekle četiri godine broj poduzetnika u Vinkovcima narastao za novih 130, otvoreno je novih 1.054 radnih mjesta, bruto plaća je u gradu porasla za 867 kuna dok su za 48 posto porasli poslovni prihodi vinkovačkih poduzetnika. U naredne četiri godine naglasak će mu, kaže, biti na daljnjem gospodarskom razvoju i nastavku dovođenja visokoškolskih ustanova u Vinkovce.

"Već smo pripremili s Vladom novu gospodarsku zonu koja će imati 110 hektara, a ta ista Vlada će nam osigurati sve preduvjete kako bi ta zona prihvatila investitore s kojima već danas razgovaramo. Ići ćemo i s daljnjim smanjenjem stope prireza s tendencijom da ju i ukinemo kao što ćemo već na idućoj sjednici Gradskog vijeća ukinuti porez na potrošnju", naveo je Bosančić. Kao kandidata za svoga zamjenika predstavio je Josipa Romića, projekt managera zaposlenog u Agenciji za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.

Bosančić je ocijenio kako očekuje da pobjedu ostvari već u prvom krugu izbora rekavši kako neki njegovi protukandidati kao program imaju jedino broj mobitela.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar obrane Mario Banožić ustvrdio je kako je grad Vinkovci primjer kako se projekt Slavonija, Baranja i Srijem može provoditi i uspješno realizirati sredstva. "Ovdje se stvara jedna nova kultura života i rada i to vrlo uspješno.

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem u budućem programskom razdoblju dobiva jednu novu i ozbiljniju dimenziju koja se odnosi na visokoškolsko obrazovanje i gospodarstvo", rekao je Banožić podsjetivši kako je kada je izabran za ministra obrane otišao za Zagreb, a obitelj je ostala u Vinkovcima.

"Moja obitelj je ostala u Vinkovcima jer znam da nema boljeg i kvalitetnijeg mjesta za život u Hrvatskoj od Vinkovaca", poručio je Mario Banožić.

Banožić: Dabro je proizvod prijašnjeg lošeg delegatskog sustava u HDZ-u

Ustvrdio je i kako je predizborni program Ivana Bosančića dio koncepta Vlade Andreja Plenkovića za uspješni razvoj i napredak Hrvatske. Rekao je kako je HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji stabilan i čvrst što će, kako je kazao, pokazati i rezultati lokalnih izbora dok će ekipa koja je izašla iz HDZ-a, predvođena zamjenikom vukovarsko-srijemskog župana Josipom Dabrom, doživjeti potop i poraz.

Za Dabru je također kazao kako je on proizvod prijašnjeg lošeg delegatskog sustava unutar HDZ-a i da u protekle četiri godine nije rekao niti rečenicu na sjednicama Županijske skupštine. "Ja ocjenjujem da njegov rad i angažman nije bio dobar da bi bio kandidat za župana. Ne bavi se projektima, ne radi i ne zna i mislim da zaslužujemo puno boljeg župana", naveo je Mario Banožić.

Po riječima glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića, sinergija između županija, gradova i općina i Vlade nužna je ukoliko se želi voditi računa o istinskim prioritetima građana. "Mislim da ovaj tim može dobiti povjerenje građana Vinkovaca kao i da postoji mjesta za napredak te da će tim na čelu s Ivanom Bosančićem znati to iskoristiti", poručio je Krunoslav Katičić ustvrdivši kako je riječ o pobjedničkoj opciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:15