RADIT ĆE ZA GRAĐANE

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić spreman za još jedan gradonačelnički mandat

Kandidat HDZ-a u izbornu utrku ulazi uz podršku HSU-a i HSP-a, a u svom programu posebnu pozornost posvetio je razvoju gospodarstva
Ivan Bosančić
 Emica Elvedji/CROPIX

Vinkovački gradonačelnik i kandidat HDZ-a za novi gradonačelnički mandat u tom gradu, Ivan Bosančić, predstavljajući u srijedu predizborni program poručio je kako je spreman opet preuzeti odgovornost i raditi u korist građana Vinkovaca.

- Iza mene i moga tima četiri su godine rada za boljitak Vinkovaca u kojima smo iskoristili priliku i realizirali brojne projekte ukupne vrijednosti 1,47 milijardi kuna financirane bespovratnim sredstvima Europske unije. Ovakvim proaktivnim radom, učetverostručili smo proračun grada koji je u 2017. godini iznosio 90 milijuna kuna, a danas iznosi 345 milijuna kuna upravo zahvaljujući trudu i zalaganju u pripremi i provedbi projekata - rekao je Bosančić koji u izbornu utrku ulazi uz podršku HSU-a i HSP-a.

U svom predizbornom programu posebnu pozornost posvetio je razvoju gospodarstva rekavši kako bi generator novih radnih mjesta u Vinkovcima u narednom razdoblju trebala biti nova industrijska zona na Zalužju koja će se sa 138 hektara naslanjati na već postojeću na tom području, a bit će izgrađena kao pametna, održiva i digitalna.

Spomenuo je projekt izgradnje otvorenog dijela i rekonstrukcije zatvorenog dijela tržnice rekavši kako će realnost grada Vinkovaca u naredne četiri godine biti i novi vrtići, obnovljene škole s jednosmjenskim radom te produljeni boravak u vrtićima.

Nastavit će razvijati razne urbane sadržaje i unaprjeđivati “zelene” sadržaje poput energetskih obnova i obnove toplinskog sustava gradskog grijanja dok će se sportska i rekreacijska infrastruktura u gradu dodatno proširiti otvorenim bazenima u Lenijama, sportsko-rekreacijskim centrom u parku Papuk te novim poučnim stazama na Sopotu i Trbušancima.

- Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija naših strateških projekata i spremni smo za njihovo apliciranje na javne pozive za bespovratna sredstva osigurana kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost, Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. te Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) - poručio je Ivan Bosančić napomenuvši kako je za kandidaturu prikupio više od 8000 potpisa građana Vinkovaca koje je u srijedu i predao izbornom povjerenstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:16