‘STALNO SAM DOMA‘

Virovitičanin prijavljen da je hodao po krčmama i gradu i širio koronu: ‘Nigdje nisam išao‘

Iz kuće sam hodao po svom imanju, ali nikog nisam ugrožavao, tvrdi 62-godišnjak
 Darko Tomas/Cropix

Virovitička policija kazneno je prijavila 62-godišnjaka sa šireg virovitičkog područja zbog širenja i prenošenja covida-19 jer je kao pozitivan pacijent umjesto na liječenju kod kuće bio na piću na terasi u jednom ugostiteljskom objektu.

- U petak navečer došli su mi u kuću policajci i kazali kako sam prije podne bio u jednom kafiću u Virovitici, a ja nemam pojma ni gdje se taj kafić nalazi - kazao je za 24sata Virovitičanin N.M. (62).

Vlasnik lokala tvrdi da se ne sjeća da ga je vidio.

62-godišnjak tvrdi da je prva tri dana rujna dolazio u virovitičku Opću bolnicu na pretrage, da bi mu poslije rekli kako mora na liječenje kod kuće te da je cijelo vrijeme bio ili na dvorištu ili na okućnici.

Ne isključuje da su ga možda i tražili, ali on tvrdi da nije nikamo odlazio.

- Živim sam i imam opskrbninu od 1006 kuna i povremeno mještanima ispumpavam septičke jame. Ove dane nikud nisam izvan dvorišta izlazio.

Iz kuće sam hodao po svom imanju, ali nikog nisam ugrožavao. Danas (srijeda) mi je istekla mjera i evo vidite da sam i sad kod kuće - kazao je za 24sata te dodao kako mu je prvi glas da je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:19