POLITIČKI PRESEDAN

Više nema razumijevanja, Kosor i Josipović odlučili su se za rat

Nikada se takav sukob nije dogodio između Vlade i Pantovčaka
Zagreb, 010410.Ured Predsjednika.Predsjednik Ivo Josipovic odrzao je radni sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i ministrima zaduzenima za obranu i vanjsku politiku.Na slici: Predsjednik Ivo Josipovic, premijerka Jadranka Kosor, Gordan Jandrokovic ministar vanjskih poslova i Bozidar Vukelic ministar obrane.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Nema kohabitacije predsjednika Ive Josipovića i Vlade Jadranke Kosor. A uhićenje Marka Rakara jasno pokazuje da se između Pantovčaka i Banskih dvora vodi pravi mali rat. Apsolutno nezabilježen u analima hrvatske visoke politike. Čisti presedan. Rakar, što god ljudi mislili o njemu, Josipovićev je čovjek.

U izbornoj kampanji bio mu je jedan od važnijih i korisnijih ljudi. Nakon izborne pobjede stigao je na Pantovčak. Morao je otići kad je otkriven nenamireni porezni dug. Ali Rakara se Josipović zaista nije odrekao. Zato ga je ovaj i zvao nakon objavljivanja Registra branitelja na internetu i tražio savjet. Uhićen je dan poslije, a policija još nije potvrdila da je nesuđeni predsjednikov savjetnik imao veze s objavljivanjem popisa.

Ivo Josipović nije dugo čekao. Danas navečer, dok je Rakar drugi put zadržan u policiji, potpuno uvjeren rekao je da je registar “iscurio” iz Vlade. Šef države optužio je tako Kosoričinu Vladu i prebacio odgovornost za jedan od većih političkih skandala na Banske dvore. Koji dan prije ozaren i zadovoljan, novinarima je objavio da se napokon premijerka i predsjednik sve bolje razumiju. Nije dugo trajalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:54