DVODNEVNI PROGRAM

Više od 1500 posjetitelja na proslavi sedmog rođendana Aquatike u Karlovcu

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija
 Denis Stošić

Bogatim i raznovrsnim dvodnevnim programom i posebnim, rođendanskim pogodnostima za posjetitelje, karlovački slatkovodni akvarij Aquatika proteklog je vikenda proslavio sedmi rođendan.

Jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova vjerno prikazuje prirodno bogatstvo i biološku raznolikost hrvatskih rijeka, jezera i močvara te na jedinstveni način otkriva tajne života riječnoga svijeta. Samo u rođendanskom vikendu Aquatika je privukla više od 1500 posjetitelja, a do sada ju je razgledalo ukupno više od 460 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe, ali i dalekih zemalja.

image
Denis Stošić

Najmlađi su tako tijekom cijeloga vikenda uživali na radionicama, pričaonicama, igraonicama na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike i Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ te na šetnici uz Aquatiku, a najljepše rođendanske želje svim ribama i Aquatici poželjeli su čestitkama i porukama koje su ispisivali na velikoj rođendanskoj torti.

Osim što su sudjelovali u šarenom Dječjem buvljaku i uživali u druženju s književnikom Krešimirom Krnićem i „Mačkom u šeširu“ te čajanci s Mandom Pandom, održana je i Eko priča, kreativna radionica s Knjiguljicom Nevenom Zuber, edukativni Poligon zabavnih igara, zadataka i izazova “Kopnene vode” s Eko panom, Susret s rijekom uz Natura 2000 zaštićeno područje rijeke Korane, tematska šetnja u pratnji vodiča te rođendanski party uz svirku benda “LA PAPA”.

image
Denis Stošić

„S više od 460.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, što na početku nitko nije mogao ni zamisliti, u proteklih sedam godina smo nadmašili očekivanja koja su se na početku kretala oko tek 12.000 očekivanih posjetitelja. Aquatika i Karlovac imaju zaista posebnu priču o naše četiri rijeke, ali i o nevidljivom svijetu vodenog bogatstva Hrvatske koji je vrlo često skriven ispod površine vode, a upravo ga naš jedinstveni slatkovodni akvarij otkriva“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš, uz zahvalu svim suradnicima, sugrađanima i posjetiteljima na povjerenju i posjetama Aquatici.

image
Denis Stošić

Podsjetimo, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija nastala kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je osnivač Grad Karlovac. Osim funkcije javnog akvarija, cilj Aquatike je predstaviti i tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz hrvatske rijeke, koje su najbogatije po broju slatkovodnih riba u Europi, ali i na različitim projektima sve intenzivnije surađivati sa znanstvenim sektorom.

image
Denis Stošić
image
Denis Stošić
image
Denis Stošić
image
Denis Stošić
image
Denis Stošić
image
Denis Stošić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:36