OD IZVORA DO MORA

Više od sedamdeset volontera u Splitu udružilo snage u čišćenju toka rijeke Žrnovnice

Ako Split uđe među tri najuspješnija grada ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora do mora, plan im je uz rijeku zasaditi 39 stabala

Od izvora do mora u Splitu

 Od izvora do mora

Splićani su se u subotu iskazali u velikoj ekološkoj akciji u sklopu projekta Od izvora do mora koji su organizirali Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova. Više od sedamdeset volontera udružilo je snage u čišćenju toka rijeke Žrnovnice, u cilju promicanja zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanja na primjereno odlaganje otpada.

image

Od izvora do mora u Splitu

Od izvora do mora
image

Od izvora do mora u Splitu

Od izvora do mora

- Zahvaljujem svim volonterima na uspješno provedenoj akciji čišćenja toka rijeke Žrnovnice u Splitu kao i gradskim tvrtkama na pomoći u organizaciji. Smatram akciju iznimno korisnom ne samo zbog uspješno očišćenog toka rijeke, već i zbog podizanja svijesti građana o potrebi propisnog zbrinjavanja otpada. Ponosni smo na veliki odaziv zainteresiranih građana i radujemo se budućim sličnim akcijama - poručila je Leona Grgić, pročelnica po ovlaštenju Upravnog odjela za komunalne poslove.

Ako Split bude među tri najuspješnija grada ovogodišnjeg izdanja projekta, plan im je uz rijeku Žrnovnicu zasaditi 39 stabala.

image

Od izvora do mora u Splitu

Od izvora do mora
image

Od izvora do mora u Splitu

Od izvora do mora

- Prijavom na natječaj Od izvora do mora cilj nam je formirati nove zelene površine unutar urbanog područja grada Splita sadnjom stabala uz obalu rijeke Žrnovnice. Projektom će se na većem broju čestica uz šetnicu rijeke zasaditi ukupno 39 stabala, a provoditelj aktivnosti sadnje bit će gradska tvrtka Parkovi i nasadi koja će voditi brigu o zalijevanju stabala, podrezivanju, zaštiti i drugim aktivnostima koje budu potrebne. Planirana je sadnja šest stabala bajama, 14 stabala vrba, devet stabala jablana, četiri stabla topole, jedno stablo platane te sedam stabala jasena - istaknuli su iz udruge Žrvanj uoči same akcije.

Podsjetimo, Split je među 28 gradova koji sudjeluju u projektu Od izvora do mora čiji je cilj promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje ambalažnog otpada.

image

Od izvora do mora u Splitu

Od izvora do mora
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:02