OTVORENJE PEVECA

Višnja glavna zvijezda, Zdravko se slomio i rasplakao pred svima: ‘Srce puca...‘

Trinaest godina nakon što je Pevec d.o.o. završio u stečaju, bračni par Pevec u Vrbovcu je otvorio svoju novu trgovinu
 Ronald Gorsic/Cropix

- Ova tvrtka i ovaj posao je kao moje rođeno dijete. Od toga ne možete odustati niti sam ikad odustao od ideje da tvrtku opet pokrenem. Uvijek sam razmišljao o tome - priča nam Zdravko Pevec za kojeg je ovo, kaže, poseban dan.

Naime, danas, trinaest godina nakon što je Pevec d.o.o. završio u stečaju, nakon što su supružnici Zdravko i Višnja Pevec optuženi za utaju 15 milijuna kuna poreza i nakon što je Zdravko 11 mjeseci proveo u zatvoru, u Vrbovcu su otvorili svoju novu trgovinu. Ime? Isto kao i prije - Pevec.

Otvorili su je na simboličan dan, govori Zdravko, na Višnjin rođendan.

Na svečanom otvorenju okupilo se 50-ak ljudi, puno prije početka svečanosti u 13 sati. Na ulazu su ih dočekali baloni i stari simbol- pijetao koji je tvrtka Pevex po promjeni vlasništva i imena izbacila.

image

Otvorenje nove trgovine Pevec

Ronald Gorsic/Cropix
image

Zdravko i Višnja Pevec, Denis Kralj

Ronald Gorsic/Cropix
image

Bračni par Pevec

Ronald Gorsic/Cropix
image

Višnja Pevec

Ronald Gorsic/Cropix

Dok su se okupljeni srdačno pozdravljali i grlili, radnici su dotjerivali posljednje detalje u izlozima punim kosilica i drvenih kućica za pse.

U centru pozornosti - Višnja Pevec.

- Traka? Gdje je traka za rezanje? Moramo ju postaviti, ponavljala je dok je primala bukete cvijeća od gostiju. U dvorište uskoro stižu dva mala crosser motora. I oni su uz uobičajene stvari danas bili dio ponude trgovine.

Jednom od vozača prilazi Zdravko Pevec.

- Gdje su quadovi? Njih nisi dopeljao - pita ga. A onda je nešto prije 13 sati u dvorište trgovine ušetao je zastupnik Europskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić. On i Zdravko srdčano razgovaraju, a a onda mu je poduzetnik pokazao koje sve kosilice ima u ponudi.

Točno u 13 sati Pevec započinje govor.

- Srce puca, postajem emotivan - kaže, a u očima su mu se pojavile suze.

- Hvala svim posjetiteljima i prijateljima, dirnulo me ovo jer je prošlo punih 13 godina od kad smo vodili jednu od najvećih firma u državi i zapošljavali 5000 radnika - konstatirao je Zdravko. Dodao je da bi ovaj povratak mogao biti jedinstven zbog havarije koje su prošli. Tada su mu oči opet zasuzile i morao je predahnuti.

Uskočila je Višnja.

image

Bračni par Pevec

Ronald Gorsic/Cropix
image

Zdravko i Višnja Pevec

Ronald Gorsic/Cropix
image

Denis Kralj, Zdravko Pevec

Ronald Gorsic/Cropix
image

Višnja Pevec, Branko Uvodić, Zdravko Pevec

Ronald Gorsic/Cropix

Poručila je da se neće vraćati u prošlost i da se veseli novom početku. Zdravko je suspregnuo emocije i nastavio pričati.

- Trebalo je imati hrabrosti i odlučiti se na ovo. Postavio sam si puno pitanje je li moja obitelj stvorena za ovako nešto. Sve smo sami izgradili i prije 30 godina. Nitko nam nije pomogao. Sada krećemo ponovno na mala vrata - zaključio je.

Ispričao je kako je dobio zastupništvo nad tvrtkom Alpina koja proizvodi kosilice i odlučio se na otvoranje trgovinu u prostor od 500 kvadrata ispred kojeg sada stoji. Istaknuo je da je imao veliku podršku građana i klijenata koji će kod njega moći povoljno kupovati zbog pristojnih cijena koje nude.

- Imam i malo iznenađenje, samo malo pričekajte - kaže Zdravko Pevec.

Pet minuta se nije događalo ništa, a onda se pojavio viljuškar s Višnjinim rođendanskim poklonom - specijalnim traktorom koji je na solarni pogon i buketom ruža. Višnja i Zdravko su skinuli vrpcu i buket, a slavljenica se popela na traktor.

- Je l' imaš vozačku - stiglo je pitanje od okupljenih?

- Za ovo imam - kaže Višnja.

Zdravko je podigao šajbu, a onda pokazao da je motor uistinu na solarnu energiju. Zatim joj je dao još jedan poklon - kosilicu.

Višnja mu se zahvalila poljupcem i zagrljajem.

Tako je otvoren Pevec.

image

Zdravko Pevec, Denis Kralj, Višnja Pevec

Ronald Gorsic/Cropix
image

Pevec trgovina

Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Gosti su nakon toga ušli u trgovinu s kosilicama, rukavicama, motikama, flaksericama, sjekirama, uljem... Šetali su i razgledavali, a kod nekih artikala je već stajala tabla s natpisom "prodano".

- Je li neko za rakijicu - oglasila se najednom zaposlenica.

- Ajde idemo nešto popiti - predložio je Zdravko Pevec.

Na blagajni gdje se dijelila rakija, stajala su i vina u plastičnim vrećicama stajala. Ona su se darivala gostima. Nakon brzog obilaska poslovnica pristigli su se uputili u prostoriju iza nje. Tamo ih je dočekala zakuska - roštilj.

Prišli smo Zdravku koji je uživao u novom rađanju svoje tvrtke. Rekao nam je kako je do sada zaposlio 10 radnika, a ima planove i za nove poslovnice.

- Imamo dosta ponuda, a određene su interesantne. No, idemo korak po korak. Nećemo žuriti - strpljiv je Zdravko Pevec. Pustili smo ga da uživa i u odlasku sreli Višnju.

- Svidio mi se poklon. Do sada sam kosila s ovom starom crvenom kosilicom - veselo nam je odgovorila na pitanje o poklonu i nastavila razgovarati sa svojim gostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 21:26